S-a trezit din morţi ca să o sperie pe Astra

Ultima actualizare:

    Astra va juca pentru  prima dată în  preliminariile  Ligii Campionilor
Astra va juca pentru prima dată în preliminariile Ligii Campionilor

Astra dispută mâine pe teren propriu primul tur din preliminariile Ligii Campionilor contra trupei daneze FC Copenhaga. Rivalii sunt conduşi de pe banca tehnică de un antrenor de 48 de ani, care timp de şapte minute nu a avut puls şi acum poartă un stimulator ce-i reglează bătăile inimii.

Campioana din Giurgiu îşi începe aventura în Europa. Aici se va duela cu FC Copenhaga (mâine, ora 20.30, în direct Digi Sport 1), nordicii având un antrenor care a sfidat moartea. Stale Solbakken e omul care-i ghidează din 2013, iar povestea lui e fascinantă. În 2001, era jucător al trupei din Copenhaga şi la un antrenament a leşinat. Doctorul şi-a dat seama imediat că e vorba despre un stop cardiac, i-a acordat primul ajutor, dar până a venit ambulanţa era declarat în moarte clinică. 

Totuşi, echipajul de pe salvare a continuat procedura de resuscitare şi după şapte minute, Solbakken a revenit printre cei vii. „Nu aveam puls, inima nu mai bătea, am fost mort timp de şapte minute. Am fost în comă 30 de ore şi am stat în spital două săptămâni. Aveam 33 de ani când s-a întâmplat incidentul şi chiar dacă mi-am revenit complet, doctorii punându-mi un stimulator cardiac, am decis să nu mai joc fotbal. În ultimii 11 ani, aparatul electronic implantat a fost cel care mi-a pornit inima de două ori”, a povestit acesta. 

De atunci a devenit antrenor, a fost şi la echipe din Germania sau Anglia, iar de trei ani face minuni la FC Copenhaga.

Şi Marius Şumudică are probleme cardiace

Marius Şumudică, antrenorul suspendat al Astrei, a trecut printr-un episod asemănător anul trecut, din fericire situaţia sa nefiind ca a lui Solbakken. La un meci cu Dinamo a simţit dureri şi a plecat în timpul jocului la Spitalul de Urgenţă Floreasca. A fost pus de picioare şi a doua zi a trecut prin mai multe teste la Spitalul Militar, diagnosticul fiind tahicardie, adică o accelerara e frecvenţei bătăilor inimii.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net