S-a spânzurat la 16 ani de dorul iubitei moarte?

Ultima actualizare:

    † Sebastian Pancovici era un puşti de toată isprava
† Sebastian Pancovici era un puşti de toată isprava

Descoperire cumplită! Sebastian Pancovici, elev de liceu, a fost găsit spânzurat, marţi dimineaţă, în scara blocului în care locuia împreună cu părinţii, în cartierul ploieştean Mihai Bravu. Puştiul de 16 ani este fiul lui Florin Pancovici (40 de ani), fost fotbalist la Petrolul Ploieşti.

Adolescentul a ales să-şi pună ştreangul dimineaţa. Cea care l-a găsit a fost chiar mama băiatului. Femeia se întorsese acasă de urgenţă, fiindcă presimţea că se întâmplase ceva rău. Atât ea, cât şi soţul îşi sunaseră fiul insistent, dar acesta n-a răspuns la telefon. Unul dintre vecini povesteşte că Sebastian s-a dus la ultimul etaj al blocului şi, cu ajutorul unui scaun din plastic, s-a urcat până la chepengul metalic din plafon, apoi a improvizat un ştreang dintr-o curea. Când a dat cu ochii de copil, mama a alertat vecinii, care au sunat la 112. Florin Pancovici, tatăl băiatului, a ajuns imediat şi a încercat să-l resusciteze, dar a fost zadarnic.  

Sebi era elev în clasa a X-a, profil bilingv, la Colegiul I.L.Caragiale din Ploieşti, unde se transferase de la un alt liceu. Puştiul s-a integrat rapid în colectiv, după cum povesteşte Carmen Băjenaru, directorul colegiului. Colegii săi susţin că n-au observat nimic în neregulă, scrie adevarul.ro. În seara de dinaintea sinuciderii, adolescentul discutase pe grupul de WhatsApp cu ei şi chiar întrebase despre teme.


    Scaunul de plastic folosit de adolescent pentru a se sinucideFoto: adevarul.ro
Scaunul de plastic folosit de adolescent pentru a se sinucideFoto: adevarul.ro

”Un copil care se interesează de temele pentru şcoală nu poate avea gânduri de sinucidere. Pur şi simplu, nu ştim ce s-a întâmplat între timp. Am înţeles că luni, la şcoală, a avut un comportament normal, ba chiar a făcut glume. Colegii lui de clasă au fost şocaţi. Am decis să aducem psihologul şcolii pentru a avea o discuţie cu ei, ca să poată trece peste acest impas”, adaugă directorul Colegiului I.L.Caragiale.

Se pare că Sebastian avea o durere mai veche. Prietena lui, la care ţinuse foarte mult, a murit, iar în ziua în care băiatul a ales să se sinucidă se împlinea exact un an de la decesul fetei. Prietenii săi susţin că nu de puţine ori l-ar fi auzit că marea lui dorinţă era să fie împreună cu fata pe care a iubit-o.

”Adolescenţii au vârfuri emoţionale şi sunt imprevizibili. Faptul că a ales să se sinucidă într-un loc public poate fi interpretat că băiatul a vrut să transmită un mesaj. Poate să pedepsească pe cineva. A vrut să ştie şi alţii”, crede psihologul Eugenia Popovici.

Liceanul a lăsat, se pare, un bilet de adio în camera lui, rugându-i pe părinţi să-l ierte. Poliţia Prahova a declanşat o anchetă pentru a stabili circumstanţele decesului. Sebastian va fi înmormântat la sfârşitul săptămânii.

«Suntem distruşi»

Florin Pancovici joacă în prezent în campionatul de „old boys“, la echipa prahoveană AFC Brebu. De-a lungul carierei, a evoluat la Petrolul Ploieşti, Petrolul Teleajăn, FC Bihor, FC Vaslui, Inter Gaz Bucureşti, Nistru Otaci (Republica Moldova) şi Minerul Lupeni. 


    Florin Pancovici a evoluat în Liga IFoto: sportpictures.eu
Florin Pancovici a evoluat în Liga IFoto: sportpictures.eu

Fotbalistul e şocat: „Nu ştim de ce Sebastian a ales să facă acest gest. Suntem distruşi! Poliţia va stabili de ce fiul meu s-a sinucis. Aşteptăm şi noi“, a spus, răvăşit, Florin Pancovici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
isu 112 ambulanta foto isu tulcea
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net