S-a oprit ceasul. Hamburg jeleşte după ce echipa a retrogradat pentru prima dată în istorie

Ultima actualizare:

    54 de ani, 260 de zile, 22 de ore, 7 minute şi 21 de secunde a petrecut Hamburg în Bundesligafoto: EPA
54 de ani, 260 de zile, 22 de ore, 7 minute şi 21 de secunde a petrecut Hamburg în Bundesligafoto: EPA

SV Hamburg şi Bayern Munchen erau singurele echipe care nu retrogradaseră niciodată de la înfiinţarea Bundesligii, în 1963. Sâmbătă, după ultima etapă a sezonului 2017-2018, au mai rămas doar bavarezii.

Trupa din "Hanse" se "chinuie" de câţiva ani să retrogradeze după decizii neinspirate pe bandă rulantă luate de conducere. Dacă până acum au scăpat miraculos, în acest sezon n-au mai putut face nimic. Şanse au avut până în etapa cu numărul 34, ultima, jucată ieri la aceeaşi oră în Germania. Hamburg nu era însă la mâna ei, o victorie cu Borussia Monchangladbach nefiindu-i de ajuns dacă Wolfsburg nu se împiedica acasă cu FC Koln. Câştigătoarea Cupei Campionilor Europeni din 1983 a învins cu 2-1, dar şi "lupii" au câştigat cu 4-1, iar soarta a fost pecetluită. Hamburg a terminat penultima şi va juca sezonul viitor în liga a doua după 54 de ani, 260 de zile, 22 de ore, 7 minute şi 21 de secunde petrecute în prima ligă. Un dezastru pentru o echipă care a câştigat de şase ori titlul în Germania, dar istoria nu ţine loc de puncte.

De partea cealaltă, Wolfsburg, cea care a răsuflat uşurată după etapa de ieri, nu poate sta însă liniştită pentru că nu e salvată. Locul 16 nu o salvează definitiv, ci o aruncă într-un baraj cu locul 3 din liga secundă, Holstein Kiel. A opta echipă ca valoare a lotului şi în top 5 ca buget datorită susţinerii din partea concernului auto, Wolkswagen, VFL Wolfsburg nu reuşeşte să-şi ridice nivelul după ce şi anul trecut a jucat acelaşi baraj pentru menţinere în Bundesliga. L-a câştigat după o dublă victorie cu 1-0 în faţa lui Eintracht Braunschweig.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net