S-a întors "Gladiatorul" Bourceanu

Ultima actualizare:
Nicuşor Stanciu
Nicuşor Stanciu

Alex Bourceanu a suferit în vară o accidentare la genunchi şi turcii de la Trabzonspor au decis să-l împrumute în Ghencea. Acum e refăcut şi marţi seara, contra Iaşiului, în Cupa României, scor 1-0, a apărut în primul 11. În Liga I îşi va face apariţia vineri în derby, iar la naţională în două săptămâni.

Au trecut peste 300 de zile de când “Gladiatorul” nu mai îmbrăcase tricoul Stelei într-un meci oficial, iar de cinci luni nu mai jucase nici la Trabzonspor. Ultima sa apariţie pe gazon a fost pentru “tricolori”, în iunie, când au întâlnit Algeria. Accidentarea la genunchi şi o tendinită l-au ţinut pe tuşă. Dar, a revenit mai puternic. În disputa cu cei de la CSMS Iaşi a recuperat, a pasat de multe ori precis şi şi-a coordonat colegii în teren. Interesant e că a refuzat banderola de căpitan, rol deţinut în trecut, motivând că nu ar fi corect ca el să o poarte acum! “Mă bucur foarte mult că Bourceanu a jucat şi a făcut-o chiar bine”, l-a lăudat antrenorul Costel Gâlcă.

Nu mai jucase pentru Steaua de 300 de zile

“Am fost foarte emoţionat, de mult timp nu am mai fost aşa. Steaua mi-a dat o mână de ajutor şi voi întoarce acest serviciu. Sunt aşteptări mari, dar va mai trece ceva timp până voi fi iar la un nivel ridicat. Acum îmi doresc foarte mult să joc cu Dinamo, e un meci special pentru mine şi sper să intru măcar câteva minute”, a spus şi Bourceanu. Oficialii Stelei au întărit ideea că fotbalistul de 29 de ani se va afla pe teren mâine în disputa cu rivalii din “Ştefan cel Mare”, mai ales că la duelul din optimile Cupei, contra celor de la CSMS Iaşi, avea deja zece zile de când se antrena cot la cot cu ceilalţi elevi ai lui Gâlcă. Recuperarea lui Bourceanu e o veste bună şi pentru selecţionerul Anghel Iordănescu, stelistul fiind o soluţie reală pentru postul de mijlocaş central. Cum până la partida cu Irlanda de Nord, din preliminariile Campionatului European din 2016, sunt mai bine de două săptămâni, disputa urmând să aibă loc la data de 14 noiembrie, sunt toate şansele ca el să-şi facă apariţia pe teren încă din primul minut. 

Stanciu: «Mă bucură orice eşec al lui Dinamo»


    Nicuşor StanciuFoto: Mediafax
Nicuşor StanciuFoto: Mediafax

Nicuşor Stanciu, cel care a dus Steaua mai departe în Cupă, marcând unicul gol al partidei cu Iaşi, i-a ironizat pe roş-albi, adversarii lor de mâine. “Aşteptăm fanii să ne susţină în derby. Orice eşec al lui Dinamo mă bucură. Clasamentul, valoarea, lotul, totul e în favoarea noastră. La finalul derby-ului sper să ne bucurăm alături de suporteri”, a spus Stanciu.

Cine e Alex Bourceanu

- mijlocaşul de 29 de ani a evoluat la Dunărea Galaţi, Oţelul, Poli Timişoara, Steaua şi Tranbzonspor

- a bifat 29 de selecţii la naţională

- alături de Steaua a câştigat titlul şi Supercupa şi a evoluat în Liga Campionilor

- Tranbzonspor l-a cumpărat pentru 1,3 milioane de euro, chiar dacă era în ultimele şase luni de contract cu Steaua

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net