S-a încheiat cea mai nebună vară!

Ultima actualizare:

    Neymar: 222.000.000 €Foto: EPA
Neymar: 222.000.000 €Foto: EPA

Fotbalul mare are de câţiva ani o nouă deviză: vara şi recordul! Mutările de jucători se fac parcă într-un sistem de licitaţie publică, iar sumele finale de transfer depăşesc orice imaginaţie. Fereastra recent închisă nu face excepţie, ba dimpotrivă! Iar pentru Neymar, Dembele şi Mbappe s-a spart banca!

De departe cea mai nebună tranzacţie a verii a fost cumpărarea lui Neymar de către şeicii care o conduc pe Paris Saint-Germain, fără s-o consulte pe Barcelona. 

Dorindu-l enorm pe brazilian, dar ştiind că o ofertă clasică nu va avea succes la catalani, arabii au acţionat pe cont propriu! 

Au achitat clauza de 222 de milioane de euro şi oricât ar lua foc fiscul spaniol şi conducătorii de pe Camp Nou, Neymar e pe Parc des Princes. 

A fost prima sumă care a bătut transferul de anul trecut al lui Paul Pogba, de la Juventus la Manchester United pentru 105 milioane de euro. 

Au mai urmat însă încă două! Barcelona a plombat gaura lăsată de Neymar cu Ousmane Dembélé, francezul cu origini în Mauritania al Borussiei Dortmund, pentru care a plătit 106 milioane de euro. 


    Mbappe: 180.000.000 €Foto: EPA
Mbappe: 180.000.000 €Foto: EPA

În ultima zi a transferurilor s-a mai detonat însă o bombă: Kylian Mbappé de la AS Monaco la PSG pentru 180 de milioane de euro. Teoretic, e vorba despre un împrumut pe un an cu obligaţia de cumpărare definitivă vara viitoare, dar practic şmecheria e simplă! 

Parizienii nu l-au putut cumpăra definitiv în acest an pentru că ar fi încălcat fair-play-ul impus de UEFA şi ar fi riscat sancţiuni dure. Şi englezii au aruncat însă cu bani în această vară! 


    Dembele: 106.000.000 €Foto: EPA
Dembele: 106.000.000 €Foto: EPA

Chiar dacă n-au mai bătut vreun record, cele 85 de milioane de euro plătite de United lui Everton pentru Lukaku, cele 62 de milioane de euro date de Chelsea lui Real Madrid pentru Morata sau cele 57 de milioane de euro plătite de City pentru extrema lui Monaco, Benjamin Mendy, nu sunt chiar mizilicuri! 

Rămâne acum de văzut dacă toate aceste sume, care ar fi eradicat foametea de pe Pământ, au meritat!

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net