S-a dus moda antrenorilor străini

Ultima actualizare:

    Italianul Nicolo Napoli este singurul antrenor străin din campionatul românFoto: Mediafax
Italianul Nicolo Napoli este singurul antrenor străin din campionatul românFoto: Mediafax

Liga I s-a reinventat, obligată fiind de banii tot mai puţini pompaţi în cluburile de fotbal. Sărăcia n-a produs consecinţe doar la nivelul achiziţiei de jucători, ci şi la cel al antrenorilor. La catedră nu mai stau acum profesorii străini, ci băieţii noştri.

Absurditatea dintr-unul din sezoanele precedente, când 90% din echipe aveau antrenori străini pe bancă, nici nu poate fi concepută în acest moment.

Steaua îl are pe bancă pe Mirel Rădoi, chiar dacă în acte conduce italianul Massimo Pedrazzini. Târgu-Mureş a fost preluată după demisia lui Dan Petrescu de către Vasile Miriuţă. CFR Cluj, club specializat în antrenori străini, care miza pe români doar în situaţii de interimat, a ales să înceapă sezonul cu Dănuţ Matei. Astra Giurgiu mizează pe acelaşi Marius Şumudică alături de care a încheiat pe locul trei stagiunea trecută. CS U Craiova nu renunţă, la modelul suedez, cu doi antrenori principali, Sorin Cîrţu şi Emil Săndoi. Petrolul l-a readus pe Tibor Selymeş, dinamo are „câine” din propria curte, Mircea Rednic revenind în „Groapă” după şase ani. Miracolul Botoşani va începe al doilea sezon la rând cu „nemuritorul” Leo Grozavu pe bancă. Pandurii continuă şi ea cu Eduard Iordănescu. Hagi s-a reconfirmat singur la Viitorul, unde e patron şi antrenor, iar Chiajna merge mai departe cu Marius Baciu. Cele două promovate pariază şi ele pe antrenori din noua generaţie, Voluntari pe Bogdan Vintilă, iar ACS Poli pe Dan Alexa.

Singurul de altă limbă este Nicolo Napoli, care rezistă în continuare la CSMS Iaşi. Această situaţie are însă şi o parte mai puţin plăcută. Tinereţea aduce sânge proaspăt şi motivaţie, dar păcătuieşte la experienţă şi palmares. Din cei 14 antrenori din Liga I, 15 dacă punem la socoteală Craiova, care are doi, doar Mircea Rednic şi Sorin Cârţu au ridicat un trofeu deasupra capului în cariera lor. Dinamovistul are un titlu cu Dinamo în 2007, plus un titlu, o Cupă şi două Supercupe cu Rapid, în 2002 şi 2003. Cârţu are şi el un campionat şi o Cupă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net