S-au întors cu coada între picioare

Ultima actualizare:

    Arlauskis a venit liber de contract la SteuauaFoto: Răzvan Păsărică
Arlauskis a venit liber de contract la SteuauaFoto: Răzvan Păsărică

Au plecat de la noi cu gânduri de mărire, dar au revenit rapid cu picioarele pe pământ. „Click!” a alcătuit o echipă ideală compusă din fotbalişti care s-au întors în campionatul României după experienţe nereuşite în străinătate.

Din considerente financiare, a fost o vară groaznică pentru transferuri în Liga I. În total, cele 18 cluburi au investit puţin peste două milioane de euro în achiziţii, majoritatea jucătorilor fiind aduşi din postura de liberi de contract. De asemenea, mai mult ca niciodată, s-a apelat la nume care au mai trecut prin Liga I. De la Arlauskis până la Wesley, ne putem imagina cu uşurinţă un prim 11 cu fotbalişti care încearcă să-şi relanseze carierele în Liga I.

Arlauskis (26 de ani). Portarul lituanian al Stelei a câştigat titlul cu Unirea Urziceni în 2009, fiind cumpărat un an mai târziu de ruşii de la Rubin Kazan ca o mare speranţă. În patru ani în Rusia, „Arla” a apărat însă extrem de rar, cota sa de piaţă scăzând dramatic.

Dănănae (28 de ani).

Dănănae (28 de ani)
Dănănae (28 de ani)

Fost jucător al Stelei şi al echipei naţionale, Ovidiu Dănănae a fost repatriat de CSU Craiova din Cipru. Fundaşul dreapta a plecat anul trecut la Apollon Limassol, nereuşind să-i convingă de valoarea sa pe cei din “Insula Afroditei”.

Luchin (28 de ani).

Luchin (28 de ani)
Luchin (28 de ani)

Este probabil cel mai important transfer făcut de Steaua în această vară, Luchin aflându-se şi în vederile selecţionerului Piţurcă. Fostul dinamovist ajunsese în Bulgaria, atras de mirajul banilor de la Botev Plovdiv, club care a falimentat însă destul de repede.

Oros (29 de ani).

Oros (29 de ani)
Oros (29 de ani)

Fundaşul central al Astrei s-a consacrat la Rapid, de unde a plecat în campionatul Ucrainei, la Hoverla Ujgorod. Constrâns şi de problemele politice din ţara vecină, Cristi Oros s-a întors în România s-o ia de la zero.

Costin (29 de ani).

Costin (29 de ani)
Costin (29 de ani)

Jucător de bază în perioada de aur a moldovenilor de la FC Vaslui, mijlocaşul şi-a încercat norocul sezonul trecut în Azerbaidjan, la Simurq. Raul Costin nu s-a adaptat însă condiţiilor de viaţă de-acolo, preferând să se întoarcă în Liga I, la „U” Cluj.

Alexe (24 de ani).

Alexe (24 de ani)
Alexe (24 de ani)

Împrumutat vara trecută în Serie A, la Sasuolo, dinamovistul a irosit o şansă uriaşă de a intra în fotbalul mare. Afectat şi de o accidentare destul de serioasă, Alexe s-a întors în „Ştefan cel Mare” pentru un nou început.

Brandan (31 de ani).

Brandan (31 de ani)
Brandan (31 de ani)

După titlul cucerit cu Urziceniul şi perioada bună de la Steaua, argentinianul a prins un contract bun în China, la Lioaning Whowin. N-a rezistat în Asia, la începutul acestui an revenind în Europa. Mai întâi în Israel, la Beitar, iar acum la CSU Craiova.

Mureşan (32 de ani).

Mureşan (32 de ani)
Mureşan (32 de ani)

Cu nouă selecţii în naţionala României, fostul mijlocaş central de la CFR Cluj n-a stat decât un an la gruparea rusă Tom Tomsk, cu care a retrogradat la finalul stagiunii trecute. Ca urmare, Gabi Mureşan a acceptat oferta lui ASA Târgu Mureş.

Goga (30 de ani).

Goga (30 de ani)
Goga (30 de ani)

Alături de Moţi în Bulgaria, Goga a fost sezonul trecut singurul stranier care a câştigat titlul de campion, cu Dinamo Tbilisi în Georgia. Fostul rapidist a încercat apoi să ajungă în China, dar din motive familiale s-a întors în România, la Târgu Mureş.

Wesley (33 de ani).

Wesley (33 de ani)
Wesley (33 de ani)

În 2012, Vasluiul l-a vândut pe brazilian în Arabia Saudită, la Al-Hilal, în schimbul a 3 milioane €. Înainte de a reveni în Liga I, la Iaşi, cel mai prolific marcator din istoria campionatului românesc a avut şi o scurtă experienţă în Columbia, la Millonarios.

Fatai (24 de ani).

Fatai (24 de ani)
Fatai (24 de ani)

Nigerianul dorit la naţionala României a fost împrumutat vara trecută de Astra la echipa belgiană FC Bruges, ocazie bună de a se face remarcat în fotbalul european. Fatai n-a rupt norii în Belgia, marcând un singur gol, şi s-a întors la Giurgiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net