Ronaldo şi Mourinho, prinşi la «furat»

Ultima actualizare:

    Ronaldo si Mourinho  au lucrat împreună  la Real MadridFoto: Guliver/ Gettyimages
Ronaldo si Mourinho au lucrat împreună la Real MadridFoto: Guliver/ Gettyimages

Probabil cel mai bun fotbalist din 2016 şi unul dintre cei mai titraţi tehnicieni din lume au intrat în centrul unui scandal de proporţii, pornit de la o anchetă jurnalistică după modelul „Panama Papers”.

E vorba despre dezvăluiri incendiare privind felul în care Cristiano Ronaldo şi Jose Mourinho şi-ar fi ascuns sume colosale de bani în conturi offshore din ţări precum Insulele Virgine, Panama, Elveţia şi Irlanda. Astfel, starul de la Real Madrid ar fi produs o pagubă de 150 de milioane de euro, în timp ce actualul antrenor de la Manchester United a „driblat” Fiscul cu doar 12 milioane de euro. În cazul lui Ronaldo, documentele ieşite la iveală demonstrează că lusitanul a încasat aceşti bani în special din sponsorizări trecute prin paradisuri fiscale, lipsite de taxe. Schema de evaziune ar fi fost coordonată de un alt portughez, Jorge Mendes, unul dintre cei mai influenţi agenţi de jucători şi cel care îi reprezintă pe Ronaldo şi pe Mourinho. 

Imediat, compania deţinută de Mendes, Gestifute, a negat cu vehemenţă acuzaţiile. „Atât Cristiano cât şi Mourinho sunt la zi cu obligaţiile fiscale către Spania şi Marea Britanie. Orice insinuări şi acuzaţii vor fi tratate în instanţă”, se arată în comunicatul Gestifute. Ancheta denumită „Football Leaks” e însă abia la început, consorţiul de 12 publicaţii europene care a făcut aceste dezvăluiri urmând să scoată la lumină alte cazuri asemănătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net