Ronaldo e omul recordurilor

Ultima actualizare:

    Cristiano Ronaldo  şi-a arătat clasa  în meciul cu  Ţara Galilor
Cristiano Ronaldo şi-a arătat clasa în meciul cu Ţara Galilor

Prima semifinală de la Euro, Portugalia – Ţara Galilor, scor 2-0, s-a desfăşurat sub semnul scepticismului, întrebările fiind dacă cinica Portugalie se mai califică o dată fără să câştige şi dacă galezii mai pot produce o minune. CR7 a rezolvat însă ambele dileme şi a intrat în istorie.

Cristiano Ronaldo a decis meciul cu echipa “fratelui” Bale în doar trei minute. Lovitura de cap din minutul 50, dată după ce a levitat peste apărarea galezilor, şi pasa decisivă pentru Nani au consfinţit prima victorie în 90 de minute a Portugaliei la Euro 2016. Apoi, toată lumea a trecut la căutat statistici pe internet. Imediat, peste tot a apărut informaţia că Ronaldo a marcat al nouălea său gol la turneele finale de Campinonat European şi l-a egalat la acest capitol pe legendarul Michel Platini. Diferenţa o face doar faptul că francezul le-a înscris pe toate la Euro 1984, în timp ce portughezul a marcat două la Euro 2004, unul la Euro 2008, trei la Euro 2012 şi trei la Euro 2016. În finală, el are însă şasa să ducă cifra golgheterilor la 10 şi să rămână singur în vârful topului. Acesta nu e însă singurul record bătut de Ronaldo în semifinala cu Ţara Galilor. CR7 este de asemenea marcatorul celor mai multe goluri, dacă luăm la socoteală şi preliminariile de Euro, în care are 29 de reuşite, cele mai multe turnee cu minimum un gol marcat, patru, şi cele mai multe turnee cu minimum două goluri marcate, trei, aici fiind la egalitate cu Ibrahimovic. 

Pe lângă recordurile bătute miercuri seara, Ronaldo mai este însă deţinătorul unor cifre fantastice referitoare tot la Campionatele Europene. Astfel, starul lui Real Madrid are cele mai multe meciuri jucate la un Campionat European, 20, devansându-i cu trei partide pe Schweinsteiger şi Buffon, dar şi cele mai multe minute la turneele finale, 1.768. Mai mult, CR7 este şi jucătorul cu cele mai multe participări la Campionatele Europene, patru, dar împarte acest trofeu onorific cu mai mulţi jucători de legendă, printre care Lothar Matthäus, Peter Schmeichel, Lilian Thuram sau Petr Cech. Gareth Bale, colegul său de la Real Madrid şi învinsul său din semifinale, are astfel mult de lucrat până va ajunge la aceste performanţe.

Sanches îl va detrona în finală

Pogba a ajuns  cel mai curtat  jucător din Europa
Pogba a ajuns cel mai curtat jucător din Europa

O vorbă spune că recordurile sunt făcute ca să fie doborâte şi Ronaldo ştie cel mai bine asta la câte a realizat. Duminică va fi însă rândul lui să simtă gustul amar al învinsului. Asta pentru că e sigur de pe acum că nu va mai deţine recordul de cel mai tânăr fotbalist care a jucat într-o finală de Campionat European. Cei 19 ani şi 150 de zile pe care îi avea el în 2004, în ultimul act pierdut pe “Da Luz” cu Grecia, vor fi cu siguranţă bătuţi de cei 18 ani ai lui Renato Sanches, noua perlă a Portugaliei.

Pogba, cel mai scump transfer din istorie?


    Pogba a ajuns  cel mai curtat  jucător din EuropaFOTO: AP
Pogba a ajuns cel mai curtat jucător din EuropaFOTO: AP

Francezul Paul Pogba poate deveni, în această vară, cel mai scump transfer din istoria fotbalului. Manchester United vrea să plătească pentru el suma de 120 de milioane de euro. Venirea lui Jose Mourinho la cârma formaţiei engleze Manchester United a deschis punga patronilor, care nu se mai uită la bani atunci când vine vorba să satisfacă cererile antrenorului portughez. Astfel, „diavolii roşii” sunt pe punctul de a plăti cea mai mare sumă de transfer din istorie pentru francezul Paul Pogba. United e pregătită să plătească pentru superstarul lui Juventus 120 de milioane de euro, urmând să-i dea şi un salariu pe măsură: 350.000 de euro pe săptămână! Adică va câştiga aproape 17 milioane de euro pe an. 

Pentru a-i convinge pe englezi că merită aceşti bani, jucătorul în vârstă de 23 de ani avea nevoie să facă un meci mare contra Germaniei, aseară, după închiderea ediţiei, în semifinalele Europeanului.

Până la confirmarea mutării, cea mai mare sumă de transfer a unui jucător a fost de 100 de milioane de euro, sumă plătită de Real Madrid englezilor de la Tottenham pentru Gareth Bale, în 2013. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net