Romeo Stancu, operat pe inimă la 37 de ani

Ultima actualizare:

    Romeo Stancu a făcut  performanţă în  tricoul RapiduluiFoto: Mediafax
Romeo Stancu a făcut performanţă în tricoul RapiduluiFoto: Mediafax

Se spune că fotbalul îmbolnăveşte de inimă, mai ales dacă e trăit la intensitate maximă, şi se pare că aşa e. Romeo Stancu a făcut performanţă în perioada de glorie a Rapidului, sub comanda lui Răzvan Lucescu, dar la 35 de ani s-a retras din activitate şi apoi s-a confruntat cu cea mai mare cumpănă a vieţii sale.

Mijlocaşul alături de care Rapid a prins sferturile Cupei UEFA în 2006 şi a câştigat două Cupe ale României şi o Supercupă a început să se simtă rău în urmă cu şase luni. Nu putea să respire normal, avea ceva dureri în piept şi a realizat repede că ceva nu e în regulă. A mers la medic şi a descoperit imediat că un muşchi îi apasă pe cord, împiedicând funcţionarea lui normală. I s-a recomandat o operaţie care să rezolve repede problema, lucru pe care slătineanul l-a şi făcut. Intervenţia chirurgicală n-a fost una extraordinar de complicată, dar ca fiecare operaţie de acest gen, a prezentat riscuri şi o nenorocire se putea întâmpla oricând. Din fericire n-a fost cazul, iar la jumătate de an distanţă, Romeo Stancu e refăcut complet şi dispus să vorbească despre glonţul care i-a trecut pe la ureche.

“Ştiţi cum e! La început nu prea bagi în seamă toate semnele. Zici că eşti obosit, că trece, dar apoi îţi dai seama că nu e bine să stai acasă şi mergi la spital. Privită prin ochii medicilor, n-a fost una dintre afecţiunile cele mai grave pe care le poate suferi un om la inimă, dar când vorbeşti despre aşa ceva e clar că nici chiar o bătătură la picior nu e. Acum nu mai am nici o problemă, sunt vindecat şi mă simt bine. Din păcate însă, a făcut fiica mea apendicită”, a declarat Romeo Stancu pentru Click!.

Mijlocaşul nu ştie dacă avea această problemă şi când juca, dar cel mai probabil afecţiunea a luat amploare în timp şi de aceea n-a fost descoperită la controalele de rutină pe care fotbalistul le-a făcut timp de 17 sezoane, de două ori pe an. Dacă această boală i-ar fi fost descoperită în timpul carierei, mai mult ca sigur că n-ar mai fi primit viză de joc, decât în cel mai fericit caz pe propria răspundere.

Torinezul Lichtsteiner, operat în octombrie

Afecţiunile cardiace sunt foarte ascunse la fotbaliştii din întreaga lume. Amintim doar cazurile camerunezului Marc-Vivien Foe, al jucătorului Sevillei, Antonio Puerta, dar şi al lui Miklós Fehér, de la Benfica, toţi morţi pe teren în faţa a zeci de mii de oameni. În 2012, Fabrice Muamba, de la Bolton, a fost mort pentru câteva minute pe White Hart Lane, împotriva lui Tottenham, iar elveţianul Stephan Lichtsteiner, de la Juventus, a fost operat în octombrie de aritmie cardiacă.

Şi antrenorii au păţit-o

Problemele la inimă au fost numeroase în fotbalul românesc şi pornesc de la tragediile lui Vrăbioru sau Cătălin Hâldan, decedaţi pe teren în anii ’90, şi până la cele de azi. Mircea Lucescu este cel mai cunoscut nume de antrenor cu afecţiuni cardiace grave. Acesta a făcut un infarct la Doneţk, în 2009, şi de atunci trăieşte cu un bypass coronarian, iar Petre Grigoraş are implantat de trei ani un stimulator cardiac, fără de care inima sa n-ar mai bate. Pe lângă tragedie a trecut recent tot din această cauză şi Marius Şumudică. Era să leşine din cauza tensiunii şi aritmiei suferite la un meci cu Dinamo, din decembrie 2015.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net