Românii se chinuiesc în China

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra
Cosmin Contra

S-au difuzat multe știri la televizor cu chinezi exploatați de patroni în România, dar avem și noi compatrioți care se chinuiesc la propriu în Asia. Cei din fotbal, desigur, dar măcar aceștia o fac pe salarii ceva mai mari. De dus, n-o duc însă deloc bine.

Cosmin Contra, cel mai vechi român din țara lui Xi Jinping, are deja șapte luni de când a dat Primera Division pe Guangzhou și trebuie să le mulțumească asiaticilor că au avut atâta răbdare cu el. Echipa sa, R&F, a luat-o rău la vale și nimic nu pare s-o mai oprească. Ieri, a făcut egal în deplasare (2-2) cu codaşa Guizhou Renhe, are patru înfrângeri în ultimele şase jocuri și “fericita” ocupantă a locului 11 din 16 echipe. Nici celălalt antrenor român din campionat, Dan Petrescu, n-a început cu dreptul. “Bursucul” a pierdut la debutul pe banca lui Jiangsu Sainty, dar staționează pe locul 8, cel mai bun ocupat de vreun român în China.

«Guriţă», egal cu ultima clasată

Restul se bat la coadă. Liaoning Whowin, echipa lui Eric Bicfalvi, e prima deasupra liniei retrogradării și are mari emoții pentru salvare. În cazul în care n-o va obține, fostul golgheter al Ucrainei are de ce să-și smulgă părul din cap, în condițiile în care a refuzat oferte de la echipe bune, gen Dnipro. Apoi, Cristi Tănase se scaldă și el în aceleași ape cu Tianjin Teda, clasat pe locul 12, între Contra și Bicfalvi. Fostul căpitan al Stelei a jucat deja două meciuri pentru noua lui echipă, bilanţul fiind de un egal şi o înfrângere, ultima suferită ieri, 1-2 în deplasare la Shanghai SIPG. Rămâne să sperăm că aceștia își vor reveni și vor fi decisivi la cluburile lor, altfel urmând probabil să fie trimiși acasă la pachet de chinezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net