Românii se bat între ei în Belgia! Mouscronul "Puriului" e într-o formă catastrofală

Ultima actualizare:

    După şocul dintre Rednic şi Boloni, de etapa trecută, urmează alt fratricid în Belgia! Mouscronul lui Rednic, Rada şi Rotariu va primi azi vizita Anderlechtului lui Stanciu şi Chipciu într-un derby 100% mioritic mutat departe de ţarăFoto Click!
După şocul dintre Rednic şi Boloni, de etapa trecută, urmează alt fratricid în Belgia! Mouscronul lui Rednic, Rada şi Rotariu va primi azi vizita Anderlechtului lui Stanciu şi Chipciu într-un derby 100% mioritic mutat departe de ţarăFoto Click!

Fotbalul nostru are tot mai puţini reprezentanţi în campionatele vestice, iar când aceştia ajung să se dueleze între ei lucrurile devin şi mai interesante. E cazul etapei cu numărul 15 din Jupiler League, unde cinci români se vor bate parte în parte, cu acelaşi obiectiv: play-off-ul! Şi împărţeala pe afinităţi e făcută parcă special: dinamovişti şi rapidişti împotriva steliştilor!

Mircea Rednic a fost cetăţean de onoare al Mouscronului după ce anul trecut a salvat miraculos echipa de la retrogradare. Pentru asta a primit mână liberă să facă ce vrea în această stagiune, iar el şi-a mai adus la Excelsior doi români. Fostul rapidist, Marian Rada, a venit pe post de antrenor secund, iar Dorin Rotariu a fost salvat din închisoarea de la Brugge, unde nu avea şanse să se afirme. Iar la început lucrurile au mers bine pentru ei! Mouscron a ţinut aproape de lider şi nu avea emoţii pentru prezenţa în play-off-ul pentru titlu. Ceva s-a rupt însă pe 23 septembrie, când valonii au obţinut ultima victorie a lor, 3-2 cu Eupen. De atunci, Excelsior a mai adunat doar trei puncte, a căzut liber până pe locul opt şi este în acest moment echipa cu cea mai proastă serie de rezultate, nicio victorie în ultimele şase jocuri. Trupa „Puriului” nu e departe de locurile fruntaşe, dar trebuie ca ceva să se schimbe imediat!

Rotariu a marcat cel mai tare gol din octombrie

E nevoie de o victorie care să redea încrederea jucătorilor şi ce moment mai bun poate fi decât cel în faţa campioanei Anderlecht. Bruxellezii nu par în stare să-şi apere titlul, dar şi-au mai revenit după startul catastrofal de sezon şi au urcat pe podium, departe totuşi de Brugge. Din păcate, revirimentul „movilor” nu a coincis şi cu revirimentul celor doi români de acolo, Alexandru Chipciu şi Nicuşor Stanciu, ambii pierzându-şi locurile de titulari în mandatul lui Hein Vanhaezebrouck. Dacă fosta extremă a Stelei mai apare totuşi în a doua repriză, cel mai scump transfer din istoria clubului a intrat parcă într-un anonimat total. Pentru Stanciu orice s-ar întâmpla la Anderlecht de acum până la finalul sezonului, decizia de a părăsi Belgia e bătută în cuie. Totuşi, după partidele echipelor naţionale, unde Anderlecht a trimis mulţi jucători, e posibil ca ambii români să apară pe teren mâine, de la ora 19:00, în meciul cu Rotariu, proaspăt câştigător al titlului de marcator al celui mai frumos gol din luna octombrie.

Marin şi Boloni se chinuie şi ei

Bătălia între românii din Belgia pentru ultimele poziţii de play-off depăşeşte însă partida directă de mâine, dintre Mouscron şi Anderlecht. În aceeaşi situaţie ca formă şi număr de puncte se află şi trupele altor doi conaţionali care câştigă o pâine în Jupiler League. Standard Liege, echipa lui Răzvan Marin, este vecină de clasament cu Mouscron, ambele având 19 puncte şi golaveraj identic, -3. Anversul antrenat de Ladislau Boloni are un punct mai mult decât cele două, fapt pentru care ocupă locul 6, ultimul care duce în lupta finală pentru cupele europene.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net