România debutează azi la Europeanul de futsal. Doi tricolori au pierdut firul selecţiilor!

Ultima actualizare:

    Mimi Stoica, veteranul naţionalei de futsal
Mimi Stoica, veteranul naţionalei de futsal

Echipa României de fotbal în sală debutează astăzi la Euro 2018 cu doi jucători care au fiecare aproape 300 de meciuri sub tricolor începând din 2007.

La fotbalul în sală, tricolorii se află de mai mult de un deceniu printre cele mai valoaroase formaţii europene. Veteranii Mimi Stoica şi Florin Matei au dus în spate naţionala noastră în ultimii 11 ani, cu patru calificări la Euro.

În Slovenia, la Ljubljana, România debutează diseară la campionatul european de futsal, o competiţie care a adunat cele mai valoroase 12 naţionale de pe Bătrânul Continent. Obiectivul declarat al delegaţiei noastre este pătrunderea în sferturile de finală, adică depăşirea unei grupe de trei, cu Portugalia şi Ucraina, din care merg mai departe primele două clasate.

Ar fi o confirmare a performanţelor obţinute de România la precedentele trei Europene (2007, 2012 şi 2014), când tricolorii au ocupat de două ori locul şase şi o dată poziţia a şaptea. În actualul lot există doi fotbalişti, Mimi Stoica (36 de ani) şi Florin Matei (34 de ani), care se identifică, practic, cu această salbă de patru prezenţe la Europeanul de futsal. „Sincer, n-am visat niciodată să joc la patru turnee finale. Eu şi Matei avem fiecare în jur de 280 de selecţii, le-am pierdut firul. Totuşi, marele regret al carierei e că nu am ajuns la un Mondial, deşi am fost foarte aproape”, spune veteranul Mimi Stoica.

Indiferent de rezultatul meciului de azi cu Portugalia (favorita grupei), România îşi va juca vineri şansele de calificare în sferturi, contra Ucrainei. „Mizez pe un succes în această confruntare. Va fi greu, dar nu imposibil”, a menţionat Stoica înaintea turneului.

Programul grupei C

Azi

Portugalia – România    19.00, PRO X

Vineri

România – Ucraina        21.45, PRO X

Duminică

Ucraina – Portugalia      19.00, PRO X

*Se califică în sferturi primele două clasate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net