«Regele» îşi pregăteşte plecarea?

Ultima actualizare:

    Viitorul a devenit  campioană în premieră  cu 10 români între titulari Foto: Sportpictures.eu
Viitorul a devenit campioană în premieră cu 10 români între titulari Foto: Sportpictures.eu

Gică Hagi a investit peste 10 milioane de euro în clubul său, Viitorul, şi acum e dispus să dea pachetul majoritar de acţiuni. Nu va întrerupe de tot legăturile cu Viitorul sau academia sa, dar planul e de a prelua o echipă puternică din străinătate, alături de care să câştige un trofeu european.

„Regele” şi-a fixat un salariu simbolic la club, 500 de euro lunar, dar nu încasează nici un cent. De fapt, el şi-a investit averea aici. A cumpărat inclusiv terenul de la Ovidiu şi a plătit, de la construirea stadionului şi până la ultima magazie din complexul sportiv. Doar Academia îl costă un milion de euro anual, echipa de seniori consumă şi ea pe măsură, iar clubul trăieşte din vânzarea jucătorilor şi din sponsorizări, dar acestea asigură doar o parte mică a bugetului. De aceea, el caută oameni care să i se asocieze, dar e dispus să le ofere şi majoritatea acţiunilor. 

Cu titlul de campion în buzunar, implicit negocierile se duc altfel. Tranzacţia ajunge acum la ordinul zecilor de milioane de euro fiindcă şi cotele jucătorilor au crescut. Apoi, există şi perspectiva cupelor europene, echipa urmând să se lupte pentru un loc în Liga Campionilor. Dar, pentru triumful din Liga I, din drepturile TV ar lua în jur de 3,5 milioane de euro, bani ce nu vin acum în cont, ci undeva în toamnă, timp în care Viitorul va consuma fonduri însemnate. 


    Hagi ar vrea să vândă Viitorul,  proiect început în 2009, iar titlul  de campion îi permite să pluseze  în negocierile cu investitorii străini
Hagi ar vrea să vândă Viitorul, proiect început în 2009, iar titlul de campion îi permite să pluseze în negocierile cu investitorii străini

De asemenea, nu există garanţia unei calificări în grupele cupelor europene şi din meciurile preliminare nu se câştigă mult. Toate acestea, plus planul vechi al lui Hagi, acela de a antrena în străinătate şi de a câştiga o cupă europeană, fac ca el să se detaşeze de Viitorul. Nu total, dar oricum nu va mai fi omul care va lua toate deciziile.

„Suntem în negocieri avansate, atât pentru pachetul minoritar de acţiuni, cât şi pentru cel majoritar. Pe Hagi nu-l deranjează că nu va mai avea control absolut, iar investitorii doresc ca el să rămână la club. Până la toamnă putem avea un nou acţionariat”, a anunţat la Prosport, preşedintele campioanei, Cristian Bivolaru.  El a confirmat şi planul lui Hagi de a antrena în străinătate: „Se simte pregătit pentru un club important de afară, o echipă care să aibă un proiect pe termen lung. El crede că poate asigura continuitatea, atât la nivelul primei formaţii, cât şi al Academiei”. Inclusiv Hagi a făcut anunţul la începutul săptămânii, oferind şi o variantă. „Dacă există un proiect foarte clar din partea lui Galatasaray, atunci aş putea accepta o ofertă”, a spus „Regele”, cel care a jucat şi a antrenat în trecut trupa din capitala Turciei.

Se schimbă lotul din temelii


    Florinel Coman
Florinel Coman

Florinel Coman e primul pe lista plecărilor, Galata şi Benfica fiind printre echipele care se bat pentru a-i obţine semnătura, dar lista vânzărilor poate conţine până la şase nume. “Coman e curtat, e dorit de multe echipe şi avem o decizie grea de luat. Are o valoare, avem şi noi pretenţiile noastre, să vedem dacă ajungem la un numitor comun. Pot fi patru-cinci plecări, chiar şase şi vom face cel puţin şapte achiziţii. Îi dau pe toţi cei care au oferte bune şi aduc alţii, mai buni. Până ne reunim, trebuie să clarificăm cine vine şi cine pleacă”, a anunţat Hagi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net