Rebelul Stefan Nikolic joacă la «piticul» Europei

Ultima actualizare:

    De când a plecat de la Steaua, cariera lui Nikolic este în declin
De când a plecat de la Steaua, cariera lui Nikolic este în declin

Aţi auzit de Termalica Bruk-Bet Nieciecza Klub Sportowy? Pe scurt, KS Nieciecza e o formaţie din prima ligă poloneză şi îl are în lot începând din luna februarie pe Stefan Nikolic, atacantul muntenegrean care a făcut furori în Ghencea în urmă cu trei sezoane.

Dat afară de la Steaua la finalul anului 2013, rebelul atacant de 25 de ani şi-a început un pelerinaj prin întreaga lume. După o scurtă experienţă în Coreea de Sud, la gruparea Incheon, Nikolic s-a întors în Europa. Mai întâi la ŢSKA Sofia din Bulgaria, apoi la Istra Pula din Croaţia. Nicăieri n-a rupt gura târgului, astfel că în perioada de transferuri din această iarnă şi-a căutat din nou echipă. În lipsă de alte oferte, Nikolic a acceptat în cele din urmă să se ducă în Polonia, la o formaţie nou-promovată în prima ligă.

Când a ajuns la Nieciecza, Stefan a avut, probabil, un şoc. Obişnuit cu oraşe mari ca Belgrad, Timişoara, Bucureşti sau Sofia, muntenegreanul care a pus umărul la două titluri ale Stelei (2013 şi 2014) s-a trezit într-un sătuc uitat de lume, cu numai 750 de locuitori şi cu un stadion de 2.000 de locuri. Când s-a dezmeticit, Nikolic a aflat că noua sa echipă deţine un record inedit în Europa. Astfel, dintre oraşele reprezentate la nivel de primă divizie pe Bătrânul Continent, Nieciecza are cei mai puţini locuitori, 750. Vechiul record aparţinea grupării cehe Chmel Blsany, cu puţin peste 900 de locuitori. Bineînţeles, la fel ca restul colegilor săi de vestiar, Nikolic locuieşte de fapt în cel mai important oraş din zonă, Tarnow (260.000 de locuitori), deplasându-se la sat doar pentru antrenamente şi meciuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net