Războiul Stelelor

Ultima actualizare:

    Fotomontaj Click!
Fotomontaj Click!

Problemele de identitate ale Stelei au fost ignorate la început, dar zelul Armatei a făcut ca situaţia să devină explozivă. După câteva hotărâri judecătoreşti favorabile celor de la CSA, Gigi Becali şi-a dat seama că poate să piardă tot ce a construit din 2003. Acum s-a ajuns la un conflict deschis, iar desfăşurarea lui, ca în Războiul Stelelor. Până şi numele episoadelor se potrivesc!

În 2013 a apărut „Ameninţarea fantomei”. Pare amuzant, dar coincidenţa face ca tot scandalul să debuteze cu o palidă ameninţare a trecutului, pe care o putem intitula perfect ca în celebrul film. În urmă cu patru ani, „fantomele” de la CSA Steaua şi-au adus aminte că în 2003 i-au cedat lui Gigi Becali uşor şi, posibil ilegal, echipa de fotbal. Nimeni nu i-a băgat în seamă, nici măcar patronul Stelei, care putea să rezolve totul încă de atunci dacă ajungea la o înţelegere amiabilă cu generalii.

„Atacul clonelor” a făcut ravagii. Văzând că nu se rezolvă nimic doar cu „Ameninţarea fantomei”, s-a trecut la lucruri mult mai concrete. Prin acelaşi jurist, Florin Talpan, un adevărat Darth Vader mioritic, clubul lui Gigi Becali a fost dat în judecată şi la scurt timp au venit şi efectele. Steaua n-a mai putut folosi stema şi culorile, iar echipa latifundiarului a avut interzis în Ghencea. „Atacul clonelor” a fost datorită factorului surpriză devastator pentru latifundiar.

Imperiul lui Becali contraatacă.

Analogia a ceea ce se întâmpla între cele două tabere poate continua lejer cu un alt episod: „Contraatacul Imperiului”. Gigi Becali începe să se apere tot mai bine, obţine dreptul de refolosire a culorilor, îşi face altă stemă şi le ţine piept fantomelor venite din trecut ca să-l jecmănească. Se mai teme doar de două lucruri: ca instanţa să valideze cererea de zeci de miliioane de euro despăgubire cerute de CSA şi să-i ceară să schimbe numele. De nume s-a pus la adăpost înregistrând la OSIM denumirea „Fotbal Club Sportiv Bucureşti”, pentru a salva iniţialele de azi, FCSB. Pentru fobia legată de bani are dosarul gata ca să atace în afara ţării o eventuală decizie nefavorabilă.

Cine trezeşte forţa? În orice caz acest Război al Stelelor e pe final. În curând vor câştiga ori Vaderii lui Talpan, ori Obi-Wan Kenobi şi jedii lui Becali. Rămâne de văzut cine va „trezi forţa”, aşa cum este şi numele episodului 7 al seriei, ajuns pe ecrane în 2015. Dacă va câştiga Becali, vom avea probabil parte şi de o „Răzbunare a lui Sith”, ca să încheiem în acelaşi registru. „Antologia” poveştii va avea loc în 2020. Ironic sau nu, în ambele Războaie ale Stelelor.

Gigi Becali a ţinut  marţi o conferinţă de presă în care i-a desfiinţat pe cei de la CSA, dar şi pe judecători. Apoi, acesta a dezvăluit ce sponsorizări făcuse în echipă când nu era încă patron: „Până în 2003 dădusem 10 milioane de euro. În contract spunea că se va face SA şi că voi primi acţiuni de acei bani. Aliuţă, Opriţa, Ghionea, Ogăraru şi alţii au fost cumpăraţi cu banii mei. Ei mă tot amânau şi în final mi-am cerut drepturile. Ori banii înapoi, ori acţiunile majoritare. Mi-au dat acţiunile. N-am furat nimic”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net