Război între două clone

Ultima actualizare:

    Zicu ar putea fi  omul cheie al  celor de la ASA  Târgu-Mureş în  duelul cu Steaua
Zicu ar putea fi omul cheie al celor de la ASA Târgu-Mureş în duelul cu Steaua

„Finala” campionatului, Steaua – ASA, a fost prezentată ca o partidă între două cluburi de tradiţie ale fotbalului românesc, dar totul e o minciună.Nici Steaua şi nici Târgu-Mureş nu sunt în prezent echipe istorice, ci două cluburi înfiinţate în 2003 şi 2008.

Scandalul interminabil din Ghencea a scos la iveală faptul că actuala Steaua e de fapt o echipă înfiinţată de Becali în 2003, tot palmaresul de până atunci aparţinând Armatei. Deşi patronul a negat, hotărârile judecătoreşti în favoarea MApN l-au obligat să recunoască situaţia, să schimbe stema şi să accepte că Steaua lui are 4 titluri, nu 25. Puţină lume cunoaşte adevărata identitate a ardelenilor. ASA e o abreviere, într-adevăr istorică, doar că nu vine de la Asociaţia Sportivă a Armatei, cum se chema vechea echipă a lui Bölöni, ci de la Asociaţia Sportivă Ardealul.

Un artificiu menit să păstreze numele intact după falimentul din 2007. Actualul club a fost înfiinţat cu numele de Trans-Sil Târgu-Mureş în 2004. Echipa a jucat 3 sezoane în Liga a III-a, după care a fost redenumită FCM Târgu-Mureş şi a cumpărat un loc în Liga a II-a de la Unirea Sânnicolau Mare, bifând un nou început în 2008. În vara lui 2013 conducerea a redenumit clubul: Asociaţia Sportivă Ardeal Târgu-Mureş 2013, schimbând stema şi culorile. Astfel, echipa actuală n-are nimic din legendara ASA, nici măcar acel loc doi din 1975. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net