Război FRF - Ștefan Radu: ”E un prost! O să regrete mai târziu!”

Ultima actualizare:

    Ștefan Radu, pe vremea când dorea să evolueze la echipa naționalăFoto: Răzvan Păsărică
Ștefan Radu, pe vremea când dorea să evolueze la echipa naționalăFoto: Răzvan Păsărică

Ştefan Radu, 28 de ani, care în urmă cu un an şi jumătate a renunţat să mai joace la naţională, nu a vrut să audă de o eventuală revenire printre ”tricolori”. Președintele FRF Răzvan Burleanu a fost personal în Italia pentru a-l convinge pe fundașul lui Lazio.

Radu Ştefan s-a retras de la echipa naţionala în urmă cu un an şi jumătate, iar toată lumea a crezut la acel moment că fundaşul lui Lazio a luat această decizie din cauza lui Victor Piţurcă. Însă, potrivit lui Gheorghe Chivorchian, secretar general al FRF, nu Piţurcă a fost motivul care l-a determinat pe Radu Ştefan să renunţe la echipa naţională. După plecarea fostului selecţioner în Arabia Saudită, oficialii FRF au încercat să-l convingă pe fostul internaţional să revină sub tricolor, dar toate insistenţele au fost în zadar. ”La început s-a crezut că selecţionerul de atunci, Victor Piţurcă, este principalul vinovat pentru dorinţa lui Ştefan Radu de a nu mai participa la acţiunile echipei naţionale a României. Între timp, Piţi a fost înlocuit de Anghel Iordănescu, însă fundaşul lui Lazio tot nu şi-a schimbat opţiunea. Prima dată a fost contactat pentru a reveni în circuitul naţionalei în primăvara anului trecut. Nu a vrut. Răzvan Burleanu a vorbit apoi de mai multe ori, dar el, nu, şi nu! Am crezut că nu vrea pentru că e Piţurcă antrenor, dar după ce Piţi a plecat la Al Ittihad şi a venit Iordănescu, am reluat discuţiile. Am încercat să-l convingem, însă fără efect. Am vorbit chiar cu impresarul lui, care a încercat şi el să-l facă să revină. Degeaba!", a spus Chivorchian pentru Fanatik.

Secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal consideră că Ştefan Radu a comis o mare eroare când a refuzat propunerea de a reveni la naţională: "Noi ne-am rugat de el, dar mai mult nu am putut face. E păcat de el, are 28 de ani, ar fi putut să revină, naţionala e aproape calificată, prindea şi el un turneu final, e un prost, dar poate acum nu-şi dă seama! Altfel ar fi arătat CV-ul lui cu o participare la un campionat european. O să regrete mai tîrziu, pentru că timpul nu-l mai poţi întoarce. Dacă el a vrut să renunţe la banii Federaţiei, e treaba lui! Să renunţi aşa de uşor la echipa naţională? O revenire i-ar fi crescut şi cota, poate chiar ar fi prins un transfer mai mare decît la Lazio, dar e decizia lui, noi am făcut tot ce am putut pentru a-l convinge".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net