Rasism incredibil în Italia după Mondial. Mario Balotelli, somat să plece pentru că e negru

Ultima actualizare:

    Mario BalotelliFoto: Reuters
Mario BalotelliFoto: Reuters

Italia a fost eliminată de la Campionatul Mondial de Fotbal încă din faza grupelor, iar supărarea fanilor s-a îndreptat din nou către inamicul public număru 1: Mario Balotelli. Deşi nu atacantul a fost cel mai slab jucător al trupei lui Prandelli, acestuia i s-a reproşat eşecul din Brazilia în cei mai duri termeni.

Un suporter a ajuns până la un grad de extremism în care i-a cerut lui Balotelli pe contul său de Facebook să plece de la naţională pentru că nu este italian, ci un negru imigrant. Sătul de astfel de jigniri de care se loveşte din ce în ce mai des în Italia, jucătorul a reacţionat printr-un comunicat oficial.

"Sunt Mario Balotelli. Am 23 de ani şi nu a fost alegerea mea să fiu italian. M-am născut în Italia şi am crescut în Italia. Această Cupă Mondială a însemnat enorm pentru mine, sunt trist, supărat şi dezamăgit de mine. E adevărat că puteam să marchez cu Costa Rica, dar ce? Care e problema? Ce e asta?Nu puneţi toată vina pe mine pentru că Mario Balotelli a dat totul pentru echipa naţională şi n-a făcut nimic greşit. Aşa că mai bine căutaţi alt vinovat, pentru că Mario e foarte conştient şi e gata s-o ia de la capăt mai puternic decât era până acum. E gata să dea totul pentru naţională.

Sau poate, aşa cum spui tu, nu sunt italian. Africanii nu şi-ar fi abandonat niciodată un frate. Niciodată. În privinţa respectului, negrii, aşa cum ne numeşti tu, sunt cu câţiva ani înainte. Nu e o ruşine să ratezi o ocazie sau să alergi prea puţin. Cel mai ruşinos este să ai astfel de reacţii precum a ta! Italieni adevăraţi! Corect?", a scris acesta.

Dacă eşti pasionat de fotbal, acum ai şansa de a câştiga o tabletă şi alte zeci de premii! Intră pe secţiuea dedicată Campionatului Mondial de pe dolce-sport.ro şi participă la concurs. AICI aveţi link catre concursul cu întrebări din istoria Mondialelor de fotbal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net