Rapidiştii şi dinamoviştii o fac pe Steaua campioană?

Ultima actualizare:

    Ionuţ Voicu, acum la CSMS Iaşi, va reveni după jocul de mâine, contra Stelei, la Rapid, clubul de care aparţineFoto: Mediafax
Ionuţ Voicu, acum la CSMS Iaşi, va reveni după jocul de mâine, contra Stelei, la Rapid, clubul de care aparţineFoto: Mediafax

În drumul către laurii de campioni elevii lui Gâlcă au fost ajutaţi etapa trecută şi de Astra, echipa pregătită de Marius Şumudică, un rapidist convins. Giurgiuvenii au învins pe ASA, scor 3-1, şi acum steliştii nu mai depind de rezultatele rivalei din Târgu-Mureş.

Ironic sau nu, rivalii de tradiţie din campionat îşi dau mâna pentru ca Steaua să triumfe. Runda trecută, „astralii” au învins pe ASA, contracandidata la titlu, şi automat tehnicianul Şumudică a înclinat balanţa în favoarea celor din Ghencea. „Şumi” este un rapidist cu acte în regulă, dar şi un antistelist declarat. „Nu mă interesează Steaua şi dacă o să ia titlul, o să fie unul mincinos. Le-am dat o palmă prin acest joc şi le spun că nu-i înghit nici cu zece kilograme de lămâi”, a comentat el. Joi, în meciul cu CSMS Iaşi (ora 20.00, Look TV, Dolce Sport, Digi Sport ), trupa din Ghencea va întâlni din nou oameni ce au legătură cu rivalele de tradiţie.

Căpitanul ieşenilor e Ionuţ Voicu, fotbalist ce e împrumutat de Rapid pentru un sezon şi care din vară trebuie să se întoarcă în Giuleşti. Apoi, în conducere, cel care pune presiune pe stelişti prin declaraţii războinice, e Florin Prunea. Fostul mare portar dinamovist a ocupat şi diverse funcţii administrative în „Ştefan cel Mare”. „Jucătorii au o primă de obiectiv, stipulată în contract, pentru ocuparea locurilor 1-10. Dacă pierdem această poziţie (n.r. – Iaşi e acum pe poziţia a zecea în clasament), nici ei nu mai văd bonusul. Fotbaliştii trebuie să înţeleagă că e un eveniment unic, pot să decidă o campioană şi nu ştiu câţi dintre ei vor mai avea această ocazie”, a anunţat preşedintele moldovenilor.

Însă şansele ca lupta lor să fie victorioasă sunt reduse. În poartă va apărea un debutant în Liga I, Nicuşor Grecu, al treilea goalkeeper din lot. Măsura a fost luată după ce titularul Grahovac a fost îndepărtat din cauza unor neînţelegeri financiare, deşi oficial s-a spus că e accidentat, iar Caparco e în perioada de refacere. “Avem probleme de mai mult timp şi sperăm să recuperăm cât mai mulţi jucători”, a explicat Prunea. Astfel, cu un lot şubrezit şi oricum mult sub valoarea steliştilor, ieşenii par sortiţi să piardă. “Cred că ASA ar merita titlul. M-aş bucura pentru Ciobi, care mi-a fost coleg de cameră şi a făcut ceva incredibil la Târgu-Mureş”, a mai spus conducătorul celor de la CSMS Iaşi, încercând să dea de înţeles că partida cu elevii lui Gâlcă va fi pe viaţă şi pe moarte.

«Nu sărbătoresc titlul la Iaşi»

Florin Prunea
Florin Prunea

Florin Prunea a întărit ideea că Steaua nu va deveni campioană în Copou, deşi oficialii LPF şi-au anunţat deja prezenţa la meci pentru festivitatea de premiere. “O să fie secretarul general al Ligii la Iaşi. I-am zis că vine de pomană. Probabil va decerna trofeul acolo, dacă Steaua va câştiga, dar nu cred că va fi cazul”, a spus ironic preşedintele echipei moldovene. 

Portarul Iaşiului se iubeşte cu o campioană mondială

În meciul de mâine cu Steaua, marea problemă a ieşenilor va fi postul de portar, acolo unde antrenorul Nicolo Napoli nu se va putea baza pe titularul Grahovac (în conflict cu clubul) şi nici pe rezerva Caparco (accidentat). Astfel, în poarta moldovenilor va intra Nicuşor Grecu, un portar de 25 de ani care n-a bifat nici un meci până acum în Liga I. În viaţa privată, Grecu se iubeşte cu marea speranţă a handbalului feminin românesc, Bianca Bazaliu, lidera generaţiei care în 2014 a câştigat Campionatul Mondial rezervat jucătoarelor sub 18 ani. Cei doi formează un cuplu de la finalul anului 2013, atunci când Bianca n-avea decât 16 ani.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net