Rapidiştii au spus adio Giuleştiului!

Ultima actualizare:

    Jucători de legendă  ai Rapidului au făcut  un meci demonstrativ
Jucători de legendă ai Rapidului au făcut un meci demonstrativ

Rapid a intrat în faliment anul trecut, cele două echipe din Liga a IV-a nereuşind încă să tranşeze disputa pe palmares pentru a deveni succesoarea de drept a feroviarilor. Până atunci, în Giuleşti se comemorează, mai mult decât se aniversează, dar spiritul a rămas viu!

Mult mai important decât tortul cu 94 de lumânări a fost faptul că evenimentul s-a suprapus cu închiderea definitivă a Stadionului Valentin Stănescu. Bătrâna arenă din Giuleşti, inaugurată în 1939 de Regele Carol al II-lea, va fi rasă de pe faţa pământului după 87 de ani de activitate. În locul său se va construi un stabiliment modern pentru Campionatul European din 2020 şi în câteva luni buldozerele vor pune la pământ construcţia de lângă Podul Grant.


    Foștii fotbaliști și  suporterii au petrecut  la 94 de ani de  istorie rapidistă
Foștii fotbaliști și suporterii au petrecut la 94 de ani de istorie rapidistă

Rapid Old Boys, proiectul înfiinţat de Lucian Ionescu pentru a ţine viu spiritul vişiniu, a sărbătorit cele două momente printr-un patrulater la care au mai participat echipele similare ale Petrolului Ploieşti, Universităţii Craiova şi Progresului Bucureşti. Feroviarii lui Pancu, Schumacher, Măldăraşanu, Ţîră şi alte glorii retrase, au câştigat competiţia după două victorii şi un egal. A fost 1-0 cu prahovenii lui Cristi Vlad, 3-2 cu bancarii lui Mihai Stoichiţă şi 1-1 în faţa oltenilor lui Sorin Cârţu. Pentru că fără circ în Giuleşti nu se poate, între meciuri a avut loc un moment foarte urât.

simeon stalpnicul png

Cineva a avut proasta inspiraţie de a-l chema ca invitat special pe Miron Cozma, controversatul personaj din Valea Jiului, care a fost huiduit de spectatori şi scos din stadion sub escorta forţelor de ordine. „Bătrâne, ai făcut 94 de ani, dar te iubim ca în prima zi! Eşti tânăr în suflet şi în glas, auzi cu câtă pasiune şi tinereţe cântă tribuna? La mulţi ani, Rapidule! Te iubim la infinit şi înc-o zi în plus!”, a declarat Adrian Iencsi, fostul căpitan al Rapidului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net