Rapid şi-a luat revanşa după 11 ani

Ultima actualizare:

    Pancu s-a mişcat  ca în tinereţeFoto: Click!
Pancu s-a mişcat ca în tinereţeFoto: Click!

Majoritatea jucătorilor celor două mari rivale care în 2006 s-au duelat în sferturile Cupei UEFA au agăţat ghetele în cui, iar feroviarii chiar au dispărut între timp. Bucuria pentru fotbal a rămas însă intactă şi weekendul trecut s-a sunat adunarea. Iar giuleştenii au ieşit acum cu capul sus!

Gazdele au fost steliştii, care i-au primit pe rapidişti la BSP Arena, baza sportivă din Cartierul Militari deţinută de Petre Marin şi Sorin Ghionea. Scopul: unul nobil! Bogdan, un copil în vârstă de 2 ani şi 7 luni care suferă de autism are mare nevoie de ajutor, iar rivalitatea din fotbal a fost tot timpul anulată de emoţia unei astfel de cauze. În consecinţă, cu toţii au spus prezent invitaţiei organizatorilor de la Victory Cup şi au încheiat printr-un meci al vedetelor turneului de 16 echipe câştigat de „Drumul Taberei”. Iar pe teren a fost spectacol! Vişinii au aliniat o echipă din care au făcut parte Daniel Pancu, Vali Bădoi, Vali Negru, prezenţi în dubla din 2006, dar şi veterani din generaţii mai vechi ca Adrian Matei, Florin Constantinovici, Fane Ţîră, Constantin Schumacher, Ionuţ Voicu şi Mugur Bolohan. Steliştii le-au pus în faţă grei precum Nicolae Dică, Sorin Paraschiv, Marian Aliuţă, Sorin Ghionea, Petre Marin, Gigel Coman şi Iulian Miu. Giuleştenii au câştigat cu 7-6, iar Bădoi şi Pancu au fost gurile de foc pentru învingători. „A fost o plăcere deosebită, ne aducem aminte de când eram tineri şi frumoşi. Acum 11 ani se juca un sfert de finală, eram eurofantastici. Atunci s-au calificat ei, acum am fost mai buni noi”, a declarat „Pancone”.

S-au strâns peste 8.000 de lei pentru un copil autist

Contextul în care s-a disputat acest meci a fost unul prin care s-a încercat strângerea de fonduri pentru Bogdan, un copil autist care trebuie să facă zilnic o terapie specifică şi foarte costisitoare. Astfel, taxele de înscriere ale celor 16 echipe participante la turneul Victory Cup, plus câteva donaţii directe au ridicat la peste 8.000 de lei, sumă din care părinţii lui Bogdan speră să plătească măcar trei luni de terapie ABA. „Întotdeauna răspundem prezent când vom fi chemaţi la astfel de acţiuni. Îi urăm multă sănătate lui Bogdan”, a declarat Petre Marin.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net