Rapid refuză să moară. Noua echipă care luptă pentru salvare

Ultima actualizare:

    Joan Oriol a  jucat şi în Liga  Campionilor  cu VillarealFoto: Guliver/Getty images
Joan Oriol a jucat şi în Liga Campionilor cu VillarealFoto: Guliver/Getty images

Rapid e ultima în Liga I şi are nevoie de un retur de senzaţie pentru a nu fi una dintre cele 6 echipe care vor merge în Liga a II-a. Pentru asta avea nevoie de o remaniere totală a lotului. Până acum, ce a venit în Giuleşti pare mult peste ce a plecat. Iată în cine îşi pun vişiniii speranţele de salvare!

Milos Buchta. E un portar ceh de 34 de ani pe care Cristi Pustai îl cunoaşte din perioada când ambii erau la Gaz Metan Mediaş. În tur a apărat poarta Oţelului Galaţi şi acum se va bate cu Bornescu pentru un loc de titular.

Pavel Cmovs. E un fundaş tot ceh, creat de Slavia Praga, şi consacrat în prima ligă din Olanda, la NEC Nijmegen. E drept că ultima echipă bifată vine din India, dar la Mumbai n-a evoluat decât câteva luni.

Thomas Josl. E al treilea ceh transferat de Rapid în acest an şi e tot fundaş. Are 30 de ani, nu e  foarte cunoscut, dar are meciuri constante în primele ligi din Cehia, Slovacia, Polonia şi un sezon la North East United, în India.

Jeremy Sapina. Este un fundaş francez de origine croată crescut de Nancy. Are 29 de ani şi este unul dintre cei mai buni jucători transferaţi de Rapid în această iarnă. A evoluat şase ani în prima ligă belgiană şi unul în Portugalia. 

Joan Oriol. Spaniolul de 28 de ani este cu siguranţă omul cu cel mai bun CV din lotul Rapidului. A jucat cu Villareal în grupele Ligii Campionilor, apoi la Osasuna şi vine din Championship, de la Blackpool.

Joao Coimbra. Chiar dacă vine din liga a doua portugheză, de la Viseu, mijlocaşul de 28 de ani are foarte mare experienţă. Este un produs al Benficăi Lisabona, care după două sezoane l-a împrumutat la alte echipe din prima şi a doua ligă.

Rihairo Meulens. Mijlocaşul din Curacao este un produs al lui Vitesse Arnhem şi are mare experienţă la nivelul primei ligi olandeze. Are 26 de ani, e mijlocaş de bandă, şi în CV le are trecute pe Roda Kerkrade, Almere şi Dordrecht.

Pavel Gecov. Este şi el unul dintre cei mai consacraţi jucători transferaţi de Rapid până acum. Mijlocaşul ceh a fost format de Slavia, dar a jucat la Gent, Slovan Liberec şi chiar la Fulham, în Premier League şi Liga Europa.

Eduard Oriol. Este fratele geamăn al fundaşului Joan Oriol şi vine vine din acelaşi loc, Blackpool. Eduard are un CV sub cel al lui Joan, dar totuşi deloc de neglijat. A mai jucat la Barcelona B, Zaragoza, Khazar Lankaran şi AEL Limasol.

Fred Benson. Este un atacant ghanez cu cetăţenie olandeză format de academia lui Ajax. Benson a ajuns în Giuleşti de la Sheriff Tiraspol, dar înainte a mai jucat la Vitesse, Waalwijk, Lechia Gdansk şi Zwole.

untitled 1 23 jpeg

Oferă salarii între 7.000 şi 12.000 €

Ce a făcut Rapid în această iarnă prezintă însă şi un risc foarte mare. Pentru a convinge aceşti fotbalişti să vină în Româna, conducerea şi patronatul au făcut nişte eforturi financiare supra-omeneşti. De la Meulens, care câştigă în Giuleşti 7.000 de euro, până la fraţii Oriol, care vor încasa câte 12.000 de euro pe lună, toţi sunt remuneraţi gras.

Dacă echipa se va salva şi vor veni banii din drepturile TV, totul va fi OK. Dacă nu, cu toţi vor pleca şi Rapid chiar are şanse să-şi declare fallimentul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net