Rapid atrage jucători cu 6.000 de euro pe lună

Ultima actualizare:
Andrei Ciolacu
Andrei Ciolacu

Dinu Gheorghe a concediat 22 de jucători înainte să semneze cu Rapid, în virtutea promisiunii unui buget bun de achiziţii care să salveze echipa de la retrogradare. Deşi se negociază cu mai mulţi jucători, cărora li se oferă salarii mari pentru criza din Liga I, nimic nu s-a concretizat încă.

Rapid n-a învăţat multe din motivele care au băgat-o în insolvenţă şi au dus-o apoi până în pragul falimentului. Când puţine echipe mai plătesc peste 5.000 de euro pe lună unui jucător, giuleştenii, ultimii în Liga I, sar din nou de acest prag. Surse din cadrul clubului au dezvăluit că fotbaliştii de pe lista lui Dinu Gheorghe primesc propuneri de 6.000 de euro pe lună, iar unii chiar mai mult.

N-ar fi nicio problemă dacă ar fi vorba de adevărate valori, doar că ţintele noii conduceri sunt fie pariuri de genul cărora s-au mai pierdut în Giuleşti, fie expiraţi de genul cărora tocmai au fost concediaţi în această pauză şi care ar reveni la club în pragul pensiei. E cazul lui Nicolae Grigore, al lui Daniel Niculae, al lui Cristi Săpunaru sau al unor olandezi anonimi cu care „Vamă” negociază în această perioadă.

Sigur, întrebarea este de unde are Rapid bani pentru a promite aceste salarii? Ei bine, grupul de sponsori aduşi de noul preşedinte, de care Click! a mai scris în ultima perioadă, au făcut o infuzie de câteva sute de miii de euro, astfel încât echipa să trăiască în acest retur. Chiar şi aşa, prima ţintă, culmea, un portar, în condiţiile în care din cinci jucători rămaşi la club, doi sunt portari, a căzut deja. Danny Amos, acum împrumutat de Kiryat Shmona la Hapoel Tel Aviv, nu e lăsat să vină gratis în România. 

A plecat şi Ciolacu


    Andrei Ciolacu
Andrei Ciolacu

Mai sunt patru zile până la reunirea lotului la Pro Rapid, iar cei 15 jucători promişi de patronul Valerii Moraru şi ceruţi de noul antrenor, Cristi Pustai, se lasă aşteptaţi. Nimeni n-a semnat încă vreun contract nou, dar în schimb un alt jucător a semnat rezilierea.

Andrei Ciolacu, un produs 100% al Rapidului, şi-a anunţat cu regret plecarea forţată de la Rapid. „S-a încheiat o perioadă unică a vieţii mele. Am crescut, jucat şi m-am maturizat la Rapid. Nu voi regreta niciodată că nu am plecat mai devreme la rivale sau la alte cluburi din străinătate”, a declarat atacantul de 22 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net