Radu cel mare ridică naționala mică. Victorie uriașă în Portugalia

Ultima actualizare:

    Ionuț Radu
Ionuț Radu

Cu penalty-ul apărat în Portugalia în ultimul minut, portarul echipei de tineret a României a devenit erou.

Tricolorii mici antrenați de Mirel Rădoi sunt la un pas de o calificare la Europene, prima după două decenii. Portarul Ionuț Radu e cel care a adus trei puncte de aur din Portugalia.

Dacă naționala mare suferă, tineretul e pe val. Vineri seară, în timp ce seniorii se chinuiau la Ploiești, puștii de la Under 21 au făcut surpriza la Pacos de Ferreira, învingându-i cu 2-1 pe urmașii lui Cristiano Ronaldo. A fost un meci greu de trăit, în condițiile în care România a condus cu 2-0 (goluri Cicâldău și Andrei Ivan) pentru ca apoi să termine partida în nouă oameni (eliminați Pașcanu și același Ivan). Scenariul dramatic a fost completat de revenirea portughezilor, care au înscris în minutul 85 și au beneficiat de un penalty chiar în ultimul minut al prelungirilor, 90+9.

Acesta a fost momentul care poate lansa pe orbita fotbalului românesc un portar de clasă. Este vorba despre Ionuț Radu, un fotbalist aflat în proprietatea lui Inter Milano și împrumutat la Genoa. „Am fost eu cu adversarul, față în față, dar nu m-am simțit singur. Acest penalty a fost apărat de toată echipa, de o țară întreagă, nu doar de mine”, a spus ulterior tănărul de 21 de ani. Nici măcar selecționerul Rădoi nu mai credea în minunea făcută de Radu. „Îmi cer scuze în fața lui, nu aveam mari speranțe”, a mărturisit Mirel Rădoi. Cu acest rezultat uriaș adus de Ionuț Radu, România și-a ușurat misiunea de a se califica la Euro 2019 de pe primul loc în grupă. Pentru aceasta, e de-ajuns să câștigăm ultimele trei meciuri, toate acasă, cu Bosnia, Țara Galilor și Liechtenstein.

Clasamentul grupei

1. Bosnia     18p (8 meciuri)

2. România 15p (7 meciuri)

2. Portugalia         13p (7 meciuri)

4. Țara Galilor      10p (7 meciuri)

5. Elveția     7p (8 meciuri)

6. Liechtenstein     0p (7 meciuri)

*Se califică la Euro 2019 prima clasată, în timp ce patru dintre cele nouă echipe clasate pe locurile secunde vor disputa un play-off.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net