Puştiul-minune al lui Hagi pleacă la Chelsea

Ultima actualizare:

    Cristi Manea este cel mai tânăr debutant din istoria naţionaleiFoto: Mediafax
Cristi Manea este cel mai tânăr debutant din istoria naţionaleiFoto: Mediafax

Academia „Regelui” şi-a umplut conturile din cedarea tinerilor fotbalişti în străinătate, iar acum va da o nouă lovitură. Manea, cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei, va fi cedat clubului condus de Mourinho.

Apărătorul de doar 17 ani e om de bază la Viitorul, dar şi la „tineretul” României, iar până să ajungă aici a fost campion la juniori, a evoluat pentru selecţionata Under 16 şi a ajuns căpitan la U 17.

Debutul în Liga I a fost şi el unul apreciat, mai ales că s-a petrecut în faţa Stelei şi adversarul său direct, Adi Popa, a avut multe momente în care nu a putut ţine ritmul. Mai mult, în vară a reuşit să doboare un record ce data de 86 de ani: a activat în premieră pentru „tricolorii” lui Piţurcă, într-un amical cu Albania, la vârsta de doar 16 ani şi zece luni. Acum va trece la nivelul următor şi din iarnă va lua calea străinătăţii. Englezii de la Chelsea l-au remarcat şi vor plăti pentru el trei milioane de euro. La început nu va juca pe „Stamford Bridge”, urmând să se acomodeze cu fotbalul european la un club din Olanda sau Spania.

Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

“Şi el şi alţii au oferte. El este unul dintre jucătorii cei mai curtaţi, dar nu e adevărat că se va duce acum undeva. Depinde de el: dacă nu va juca bine va mai rămâne cu noi încă un an. Oricum, în momentul ăsta nu a semnat niciun precontract”, a comentat Hagi. Până acum reţeta succesului a funcţionat şi jucători ca Aurelian Chiţu, Gabi Iancu sau Mihai Bălaşa au adus milioane de euro în visteria Academiei Hagi.

Fiul «Regelui», pregătit pentru export

Ianis Hagi
Ianis Hagi

Ianis Hagi va ajunge şi el la un club din străinătate, puştiul de 16 ani călcând pe urmele tatălui şi fiind deja căpitanul Under 17. “Despre Ianis o să auziţi în scurt timp. E curtat, dar el va decide, va avea ultimul cuvânt. Nu pot să ţin pe nimeni, piaţa va decide. În ultimii ani, am avut 56 de jucători la loturile naţionale, deci un procent de 50 la sută. Asta înseamnă că am făcut treabă bună, aşa că am decis să încep un nou proiect”, a spus Hagi.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net