Puştii-minune ţin vie lupta la titlu

Ultima actualizare:

    Claudiu Bumba
Claudiu Bumba

Faptul că Steaua şi ASA Tâgu Mureş n-au făcut paşi greşiţi în această etapă se datorează inspiraţiei a doi jucători: Claudiu Bumba şi Nicuşor Stanciu. Aceştia au înscris goluri de trei puncte împotriva Pandurilor (2-1) şi Universităţii Cluj (scor 3-0), bifând o revanşă a noii generaţiii.

Nicuşor Stanciu şi Claudiu Bumba au deja la 21 de ani o experienţă vastă în Liga I. Ambii au cam rămas însă datori în ultima perioadă, nefiind în stare să-şi confirme statutul de mari speranţe. Sâmbătă seara, când meciurile erau blocate la 0-0 şi nimeni nu era în stare să facă diferenţa, cei doi au ieşit în sfârşit la rampă. Primul a lovit mureşeanul Bumba, înscriind un gol foarte frumos în poarta lui Gliwa, după ce a sprintat în spatele apărării gorjenilor şi l-a driblat lejer pe portarul polonez.

A fost doar a şasea reuşită a tânărului mijlocaş în acest sezon şi a patra în 2015. În cele din urmă, ASA s-a impus cu 2-1 în faţa Pandurilor. Apoi, două ore mai târziu, pe Cluj Arena, Nicuşor Stanciu şi-a arătat pentru prima dată valoarea în acest campionat, înscriind primele sale goluri ale stagiunii. A trebuit să aştepte 23 de meciuri până să fie din nou decisiv pentru Steaua, dar a meritat. Golul superb înscris cu capul, primul în Liga I prin acest procedeu, dar şi şutul de 2-0 de la distanţă, care a adus liniştea în Ghencea, l-au dus pe culmile fericirii pe Costel Gâlcă.

Steaua a câştigat până la urmă cu 3-0. Antrenorul l-a îmbrăţişat pe jucător în momentul schimbării ca pe cineva care i-a salvat viaţa şi a repetat gestul la finalul partidei, semn că-i este profund recunoscător de execuţiile sale personale, aducătoare de trei puncte. 

„Am trecut printr-o perioadă foarte grea, în care am fost criticat dur. Nu vreau însă să răspund pentru că cei care au făcut-o sunt specialişti şi ştiu ce vorbesc. Mă simt bine pe acest final de campionat şi sper să mai marchez. A fost ciudat şi pentru mine să înscriu cu capul”, a declarat eroul Stelei la finalul partidei. Din păcate pentru el, Stanciu a încasat prosteşte al patrulea cartonaş galben al sezonului şi va fi suspendat tocmai pentru „finala” campionatului, Steaua – Târgu Mureş, care se va juca miercuri pe Arena Naţională. Acest lucru face şi ca întâlnirea cu fostul său coleg, Bumba, să devină imposibilă. „Regret foarte mult acest cartonaş. Îmi pare rău că am lovit mingea după fluierul arbitrului, dar chiar n-am auzit. Oricum, nu se mai poate face nimic”, a încheiat Stanciu.

Mureşan s-a accidentat

Gabi Mureşan
Gabi Mureşan

Gabi Mureşan, omul care l-a accidentat grav pe stelistul Raul Rusescu în turul campionatului, a revenit sâmbătă la Târgu Mureş, în meciul cu Pandurii. Mijlocaşul s-a refăcut după o fractură şi a fost introdus în minutul 50, în locul lui Gorobsov, care avea ceva probleme medicale. Din păcate, Mureşan n-a rezistat pe teren decât 20 de minute, şi a ieşit după ce a încasat o lovitură puternică în gleznă.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net