PSG este din nou campioana Franţei

Ultima actualizare:

    Zlatan a marcat de patru ori  în partida cu TroyesFoto: Gettyimages
Zlatan a marcat de patru ori în partida cu TroyesFoto: Gettyimages

Paris Saint Germain a alergat singură în acest sezon de Ligue 1. Monaco, Lyon, Nice, Rennes sau Caen nefiind în stare să ţină ritmul cu trupa din Capitală. În acest context, era doar o chestiune de timp până la un nou titlu, iar acesta a venit duminică (13 martie).

Trupa lui Laurent Blanc a lăsat puţin campionatul la o parte, concentrându-se pe dubla cu Chelsea, din Liga Campionilor. Astfel, parizienii au pierdut primul meci al sezonului, la Lyon, la 28 februarie, iar apoi a venit un nou pas greşit, 0-0 pe Parc des Princes, cu Montpellier.

După ce a reuşit să-i elimine pe englezi, PSG s-a gândit însă să-şi ia o grijă şi cu campionatul. Având în vedere că AS Monaco, ocupanta locului doi, n-a reuşit să reducă prea mult din diferenţă, Cavani şi compania au mers la Troyes, ultima clasată, pentru un joc cu titlul pe masă. Şi nu doar că n-au ratat ocazia, dar a fost un festival fotbalistic pe Stade de l’Aube. PSG a câştigat cu un incredibil 9-0, scorul sezonului, adjudecându-şi de o manieră autoritară al patrulea titlu consecutiv şi al şaselea din istorie.

Balul a fost deschis de Cavani, în minutul 13, uruguayanul încheind partida cu o dublă. Zlatan Ibrahimovici a fost însă din noua vedeta, suedezul marcând patru goluri şi ducându-se la 27 de reuşite în acest sezon. Pastore, Rabiot şi autogolul lui Saunier au purtat mărcile celorlalte trei goluri. Astfel, cele 25 de puncte avans cu 8 etape înainte de final îi oferă PSG posibilitatea de a se concentra doar pe Liga Campionilor.

Olympiakos a câştigat titlul din februarie

Mai tare însă decât cei de la Paris Saint Germain sunt grecii de la Olympiakos Pireu, care au câştigat titlul încă de pe 28 februarie, un record absolut în Europa. Pentru trupa lui Esteban Cambiasso a fost al şaselea la rând şi al 43-lea în toată istoria, de asemenea cifră nemaiatinsă de nimeni până acum. Dacă lucrurile continuă aşa, la rând va veni foarte curând Barcelona, care şi ea pare de neoprit în Spania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net