Provincia ne prieşte! Două amicale tari pentru România

Ultima actualizare:

    România a obinut în faţa Olandei cel mai important succes în meciurile disputate în provincie
România a obinut în faţa Olandei cel mai important succes în meciurile disputate în provincie

Arena Naţională nu s-a redeschis până la data limită când spaniolii şi lituanienii trebuiau anunţaţi unde vom juca împotriva lor, iar FRF a trebuit să organizeze ambele meciuri în afara Capitalei. N-avem însă de ce să ne temem, palmaresul României în provincie fiind unul pozitiv.

Giurgiu va găzdui miercurea viitoare amicalul nostru cu Lituania, iar Clujul, patru zile mai târziu, pe cel cu Spania. Dacă împotriva balticilor puteam juca oriunde, provincia meritând şi ea să vadă naţionala înainte de Campionatul European, regalul fotbalistic cu Spania e o pierdere uriaşă pentru Bucureşti. 

În condiţiile în care Primăria Capitalei nu s-a mişcat suficient de repede pentru obţinerea avizelor necesare, dâmboviţenii trebuie să-şi pună pofta în cui şi să dea pe Dolce Sport. Live, înfruntarea dintre Chiricheş şi Fabregas se vede doar pe Cluj Arena, în inima Ardealului. Istoria nu trebuie neapărat să se repete, dar arată totuşi o stare de fapt. 

De-a lungul timpului, tricolorii s-au simţit excelent departe de Bucureşti, unde au obţinut rezultate mari în compania unor adversari redutabili. Amintim doar victoria de poveste cu Olanda, de la Constanţa, care ne-a calificat la Campionatul European din Austria şi Elveţia, după un 1-0 pe stadionul Farului, din golul lui Dorin Goian. În rest, obligată de circumstanţe, naţionala României s-a plimbat destul de mult prin provincie în ultimii 10 ani. În zilele de glorie ale echipelor de club, tricolorii au jucat meciuri pe Dan Păltinişanu, din Timişoara, pe municipalul din Urziceni şi pe Ilie Oană din Ploieşti. Un record de partide ale naţionalei găzduite deţine însă Stadionul Ceahlăul, din Piatra Neamţ, care a avut norocul să fie cel mai modern din ţară în perioada când Arena Naţională era în construcţie. 

Am bătut Olanda la Constanţa

Astfel, a găzduit patru jocuri ale lui Mutu şi compania din perioada 2007 – 2011. Cifrele vorbesc şi ele de la sine şi confirmă faptul că provincia îi prieşte naţionalei. În ultimii 10 ani s-au disputat în afara Bucureştiului un număr de 14 partide, soldate cu opt victorii ale noastre, trei egaluri şi trei înfrângeri. Am pierdut doar un amical cu Israel, la Timişoara, şi partidele cu Lituania şi Serbia, de la Cluj, respectiv Constanţa, ambele din dezastruoasa campanie de calificare la Mondialul african din 2010. Şi golaverajul este de partea noastră, tricolorii marcând în provincie 23 de goluri şi primind doar 15. În aceste condiţii, n-avem nici un motiv să credem că Spania, şi cu atât mai puţin Lituania, ne vor face de ruşine zilele următoare la Cluj şi la Giurgiu.

Sâmbătă se vând la Giurgiu bilete pentru Lituania

Localnicii vor putea achiziţiona de sâmbătă dimineaţă bilete la jocul cu balticii, de la casieriile din Piaţă şi de la supermarketul Billa. Miercuri, în ziua jocului, se va deschide şi casa de la stadionul ”Marin Anastasovici”, iar preţurile sunt de 20 de lei la peluză, 50 şi 65 de lei la tribuna I şi 35 de lei la tribuna a II-a. Până luni, 21 martie, biletele se vor comercializa şi în sistem online, pe bilete.ro şi bilete.frf.ro, şi în reţeaua magazinelor Inmedio şi Germanos. Pentru jocul cu Spania s-au epuizat deja toate tichetele.

Partidele României din afara Bucureştiului, în ultimii 10 ani

Meci    Competiţia    Loc/Dată    Scor

România – Cipru    Amical    Constanţa / 16 aug. 2006    2-0

România – Bulgaria     Prel. Euro 2008    Constanţa / 2 sept. 2006    2-2

România – Luxemburg    Prel. Euro 2008    Piatra Neamţ / 28 mar. 2007    3-0

România – Slovenia    Prel. Euro 2008    Timişoara / 6 iun. 2007    2-0

România – Olanda    Prel. Euro 2008    Constanţa / 13 oct. 2007    1-0

România – Letonia    Amical    Urziceni / 20 aug 2008    1-0

România – Lituania    Prel. CM 2010    Cluj / 6 sept. 2008    0-3

România – Franţa    Prel. CM 2010    Constanţa / 11 oct. 2008    2-2

România – Serbia    Prel. CM 2010    Constanţa / 28 mar. 2009    2-3

România – Ins. Feroe    Prel. CM 2010    Piatra Neamţ / 14 oct. 2009    3-1

România – Israel    Amical    Timişoara / 3 mar. 2010    0-2

România – Albania    Prel. Euro 2012    Piatra Neamţ / 3 sept. 2010    1-1

România – Luxemburg    Prel. Euro 2012    Piatra Neamţ / 29 mar. 2011    3-1

România – Ins. Feroe    Prel. Euro 2016    Ploieşti / 29 mar. 2015    1-0

Bilanţ: 14 M    8 V    3 E    3 Π   23 GM    15 GP

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net