«Prinţul» Cristea, faţă în faţă cu duşmanii de la Steaua

Ultima actualizare:

    "Prinţul" Cristea a salvat-o ieri pe Chiajna, marcând din nou în Liga I după aproape doi anifoto: răzvan păsărică
"Prinţul" Cristea a salvat-o ieri pe Chiajna, marcând din nou în Liga I după aproape doi anifoto: răzvan păsărică

Ajuns la 30 de ani, Adrian Cristea a primit o şansă din partea lui Şumudică. A semnat cu ilfovenii deşi nu mai jucase de nouă luni. Acum trebuie să răsplătească încrederea şi să le arate steliştilor că nu e un jucător terminat.

În vara trecută, „Prinţul” a venit ca mare vedetă la echipa campioană, dar rapid a rămas la stadiul de rezervă şi a bifat doar 12 meciuri şi un singur gol. A activat totuşi 52 de minute în play-off-ul Ligii Campionilor şi a cerut prima de calificare în cea mai puternică competiţie intercluburi din Europa, adică 120.000. În iarnă i s-a transmis că nu va deveni un om de bază şi atunci şi-a căutat un alt club. L-a găsit în Israel, la Maccabi Petah Tikva, dar şefii i-au spus că-l lasă să plece doar dacă renunţă la cei 120.000 de euro, el fiind încă sub contract cu trupa din Ghencea. Transferul a picat, acordul cu “militarii” a fost rupt până la urmă, dar a început un îndelung proces pentru bonusul respectiv. A câştigat în cele din urmă, dar a pierdut un alt litigiu: ceruse încă 28.000 de euro, salariul restant pe ultimele două luni. S-a mulţumit cu banii obţinuţi în prima instanţă şi şi-a dezvoltat afacerea cu haine. A anunţat peste tot că nu se retrage din fotbal, dar nimeni nu l-a ofertat. A avut doar o tentativă de a reveni, la Rapid, dar giuleştenii au renunţat repede la el după ce l-au văzut la lucru într-un amical. În cele din urmă, norocul său s-a numit Marius Şumudică, cel care nu a ţinut cont că nu mai pusese piciorul pe minge de luni de zile. A evoluat deja în şase meciuri pentru Chiajna, primul în septembrie, la nouă luni după ultimul joc oficial, şi acum se luptă să ajungă la forma maximă. “Uşor-uşor va ajunge la greutatea optimă, mai ales că avea multe kilograme peste limită atunci când a venit la echipă. A dat jos şase, dar mai are de lucru. Oricum, de când e la noi se vede clar un progres. Cristea are potenţial”, a spus Şumudică, mândru că formaţia sa e neînvinsă de şase etape, deşi a întâlnit şi echipe ca CFR sau Pandurii.

Şumudică este anti-Steaua

Rapidist convins, tehnicianul Chiajnei, Marius Şumudică, a oferit de-a lungul timpului declaraţii acide la adresa celor din Ghencea, iar la petrecerile giuleştenilor obişnuieşte să strige obscenităţi legate de roş-albaştrii. Războiul datează de când antrenorul evolua pentru „vişinii”, iar fanii „militarilor” chiar au o scandare preferată: „El e Marius Şumudică, băiatul cu păsărică”. “Steaua a intrat în istoria neagră a fotbalului mondial. S-a făcut de râs”, a fost ultima “dedicaţie” pentru rivali, imediat după ce au ratat participarea în Liga Campionilor, Ludogoreţ, cu Moţi în poartă, reuşind calificarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net