Mihai Teja, primul stelist pe banca lui Dinamo

Ultima actualizare:

    Mihai Teja a fost în  trei rânduri antrenor  secund la Steauafoto: Răzvan Păsărică
Mihai Teja a fost în trei rânduri antrenor secund la Steauafoto: Răzvan Păsărică

Până la Mihai Teja, în istoria rivalităţii Steaua – Dinamo nu s-a mai întâmplat niciodată ca un antrenor al uneia dintre cele două echipe să fie crescut ca fotbalist de către celălalt club.

De-a lungul timpului, steliştii şi dinamoviştii au avut grijă să nu se lase pe mâna duşmanilor de moarte. Astfel, chiar dacă au existat tehnicieni care şi-au trecut în CV ambele formaţii (gen Zenga sau Dorinel Munteanu), cei doi granzi au evitat să numească antrenori care şi-au legat primii paşi în fotbal de culorile rivalilor.

Tradiţia a fost ruptă acum de Teja (36 de ani), care ieri a renunţat la funcţia de selecţioner al naţionalei de tineret pentru a putea semna cu Dinamo. Deşi cariera sa de jucător s-a încheiat prematur, la 19 ani (din cauza unei afecţiuni la inimă), Teja nu-şi poate renega statutul de stelist.

De mic copil, Teja a avut sânge roş-albastru, el evoluând mulţi ani la tineretul Stelei ca mijlocaş central, alături de nume precum Alin Stoica, Aliuţă sau Cătălin Munteanu. După 11 ani în Ghencea ca junior, Teja a mai bifat trei sezoane (2007-2010) ca antrenor secund, având ocazia să lucreze sub comanda lui Hagi, Lăcătuş sau Stoichiţă, la rândul lor stelişti cu acte-n regulă.

În relaţia sa viitoare cu fanii dinamovişti, Teja are un singur atu. E vorba despre ultimul titlu de campioană cucerit de gruparea din „Ştefan cel Mare”, în 2007, atunci când cuplul de antrenori era format din Rednic (principal) şi Teja (secund). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net