Primăvara vine din Portugalia

Ultima actualizare:

    Cristi Tănase  va încerca să-i  învingă pe cei de  la Dinamo KievFoto: Răzvan Păsărică
Cristi Tănase va încerca să-i învingă pe cei de la Dinamo KievFoto: Răzvan Păsărică

Steaua a ajuns în ingrata poziţie de a nu mai depinde de ea calificarea în faza următoarele a Ligii Europa. Orice victorie cu Dinamo Kiev este necesară, dar nu şi suficientă. Asta pentru că soarta românilor o decide exotica Rio Ave.

Clubul Rio Ave este unul destul de vechi în Portugalia, dar care n-a jucat niciodată un rol important în fotbalul lusitan. Locul secund ocupat sezonul trecut este cea mai mare performanţă din istoria echipei. Nici în grupa Stelei, ibericii n-au făcut furori, dar soarta a făcut ca de ei să depindă calificarea Stelei în şaisprezecimile Ligii Europa. Roş-albaştrii vor juca la 0 grade, diseară, de la ora 22:05, pe Arena Naţională, cu o Dinamo Kiev deja calificată, un meci pe care sunt obligaţi să-l câştige. Ochii vor sta însă pe site-urile de livescore, unde Rio Ave nu trebuie să piardă cu Aalborg. Astfel, calificarea poate veni doar de la Vila do Conde, un orăşel de 36.000 de locuitori de pe coasta portugheză, unde azi se vor înregistra 17 grade celsius. E o ironie a sorţii că aşteptăm o accedere în primăvara europeană tocmai dintr-un oraş cu temperatură primăvăratecă şi tocmai când noi, la Bucureşti, împlinim azi 30 de zile de când n-am mai văzut soarele, la propriu. 

Fanii campioanei şi-au abandonat echipa

Rio Ave are o cotă de piaţă dublă faţă de Aalborg şi a dovedit chiar în faţa Stelei că pe teren propriu e o echipă greu de bătut. Avem nevoie de maximum un egal, la îndemâna lui Diego Lopes şi compania. Româneşte, ne temem însă ca portughezii să nu-l doreaască neapărat. Steaua a jucat tot timpul cu casa închisă meciurile decisivie de pe Arena Naţională, dar ceva s-a întâmplat înaintea celui cu Dinamo Kiev, de diseară. Prima greşeală a făcut-o conducerea, care a vândut bilete doar la primul inel, încurajând ideea de absenteism. Apoi, nici fanii n-au fost mai buni, cumpărând până aseară maximum 7.000 de tichete. Sânmărtean şi compania riscă să piardă un avantaj important: presiunea publicului. Cel mai ieftin bilet costă 25 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net