Prima etapă, primul scandal

Ultima actualizare:

    Pecanha a ajuns  subiect de dispută  în comisiile LPF
Pecanha a ajuns subiect de dispută în comisiile LPF

În penultima etapă a ediţiei trecute de campionat, Pecanha a fost eliminat şi nu putea evolua două partide. A stat în ultima rundă, plus jocul recent din Cupa Ligii, însă competiţia nu e trecută în regulamentul disciplinar şi ardelenii speră să obţină cele trei puncte cu ajutorul comisiilor.

Pe teren jocul s-a încheiat cu succesul Petrolului, 1-0, dar ploieştenii au emoţii în privinţa punctelor. „Am contestat dreptul de joc al lui Pecanha. Bine, nici nu era necesar să facem asta fiindcă organele competente se sesizează din oficiu. Articolul 42 spune că etapele de suspendare se marchează începând cu prima etapă din campionat şi Cupa României, nu din Cupa Ligii”, a anunţat preşedintele braşovenilor, Constantin Zotta. Astfel, ardelenii speră să ia cele trei puncte la “masa verde”. Oricum, gazdele nu sesizau gafa adversarilor, dacă nu erau ajutaţi de “binevoitorul” Argăseală, preşedintele Stelei, echipă ce alături de Petrolul e creditată cu cele mai mari şanse pentru obţinerea titlului. Oficialul trupei din Ghencea era la punct cu astfel de cazuri fiindcă Sânmărtean se afla în situaţia lui Pecanha, dar “militarii” nu au vrut să rişte şi l-au ţinut pe tuşă şi-n derby-ul cu Rapid.

Şi Alibec, de la Astra, e în pericol

În schimb, cei de la Astra l-au folosit pe Alibec şi riscă să aibă soarta Petrolului. “Astralii” au câştigat în faţa Chiajnei cu 2-0, dar atacantul nu şi-a ispăşit pedeapsa în condiţiile în care meciurile state pe bară, în Supercupă şi Cupa Ligii, nu se socotesc. Acum, LPF cere federaţiei să rezolve cazul. “Am cerut celor de la FRF lămuriri.Cupa Ligii nu e menţionată în articolul respectiv, dar nici Supercupa nu e şi asta nu înseamnă că nu e competiţie oficială”, s-au lamentat cei de la LPF.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net