Preţul Ligii Campionilor: 5.000.000 €!

Ultima actualizare:

    Gigi Becali  le-a promis  jucătorilor  bonusuri uriaşe
Gigi Becali le-a promis jucătorilor bonusuri uriaşe

Mirajul celor 20 de milioane de euro pe care le poate lua din Liga Campionilor l-a făcut pe patronul roş-albaştrilor să arunce cu promisiuni financiare în toate părţile. Astfel, când va lua banii de la UEFA, Gigi Becali va scăpa imediat de aproximativ un sfert din sumă.

Aşa cum a declarat în dese rânduri, Becali a închis robinetul la Steaua, scopul său pe termem mediu şi lung fiind ca echipa să se autofinanţeze. 

Cum cea mai profitabilă “afacere” e Liga Campionilor, finanţatorul stelist a găsit o metodă originală de a-şi construi cu bani puţini un lot care să emită pretenţii în Europa. Mărturie stau ultimele transferuri făcute de Steaua, în frunte cu Ciprian Marica. Profitând şi de apropierea Euro 2016, Becali l-a convins pe atacantul naţionalei să semneze cu Steaua, trecându-i în contract un bonus de un milion de euro pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. Scenariul s-a repetat cu Gabi Tamaş şi cu neamţul Gebhart. Aceştia îşi vor completa salariile cu prime de câte 250.000 de euro dacă vor pune umărul la campania europeană a Stelei din vara care urmează. Bineînţeles, Becali ştie că nu va putea intra la “masa bogaţilor” doar cu Marica, Tamaş şi Gebhart. 

Le-ar da jucătorilor un sfert din banii de la UEFA

Ca urmare, ceilalţi jucători din lot vor avea şi ei prime substanţiale de obiectiv, în jur de 100.000 de euro de căciulă (aproape două milioane în total). Laurenţiu Reghecampf şi staff-ul său n-aveau cum să fie ocoliţi de acest sistem de premiere. Ca şi în primul său mandat la cârma Stelei, Reghe a avut grijă să-şi asigure prin contract un bonus substanţial, de cel puţin 500.000 de euro, în cazul în care va califica echipa în grupele Ligii. Altă jumătate de milion de euro se va duce spre preparatorul neamţ Thomas Neubert şi spre celelalte ajutoare ale lui Reghecampf, conform contractului pe care l-au semnat la momentul revenirii lor la campioana din Ghencea. 

La un calcul simplu, latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, va scoate din conturi în toamnă în jur de cinci milioane de euro, adică un sfert din cele 20 de milioane preconizate că vor veni din urma participării în cea mai importantă competiţie continentală.

Transferul lui Budescu, ironizat de Reghe

Deşi l-a dorit insistent la Steaua pe Constantin Budescu, Laurenţiu Reghecampf a comentat cu ironie transferul acestuia la formaţia chineză de ligă secundă Dalian Yifang. „N-am mai mers la masă şi n-am mai putut mânca în seara în care am auzit că Budescu s-a dus în China. Hai să fim serioşi! Îi urez baftă şi să ajungă la naţională”, a declarat Reghe.

Tamaş: «Eu sunt Bad Boy 1 şi Timo este Bad Boy 2»

După mai multe zile de negocieri, Gabi Tamaş a semnat miercuri seară contractul cu Steaua, iar ieri a fost prezentat oficial alături de neamţul Timo Gebhart. „Am făcut o prostie, nimeni nu e perfect. Eu sunt Bad Boy 1 şi Timo este Bad Boy 2”, a afirmat Tamaş, aluzie atât la trecutul său agitat, cât şi la problemele de care s-a lovit în carieră Timo Gebhart.

Ce bonusuri a promis Becali pentru Ligă

Ciprian Marica    1.000.000

Gabi Tamaş    250.000

Timo Gebhart    250.000

Restul jucătorilor    2.000.000

Laurenţiu Reghecampf    500.000

Staff-ul lui Reghecampf    500.000

*sume exprimate în euro

Ce bani aşteaptă Becali din Liga Campionilor

Bonus de participare    12.000.000

Fiecare victorie în grupe    1.500.000

Fiecare egal în grupe    500.000

Market-pool    4.000.000

Bani din bilete    2.000.000

*sume exprimate în euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
euro valuta bani pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net