Presiunea e pe Reghe!

Ultima actualizare:

    De Amorim este unul  dintre jucătorii de  la care se aşteaptă  goluri diseară FOTO: Hepta
De Amorim este unul dintre jucătorii de la care se aşteaptă goluri diseară FOTO: Hepta

Laurenţiu Reghecampf a ajuns în faţa unui meci decisiv pentru viitorul său la Steaua, fiind greu de crezut că Gigi Becali va accepta cu seninătate un eşec pe teren propriu contra unei divizionare secunde din Elveţia.

Cu un singur punct după două meciuri în grupele Ligii Europa, steliştii vor evolua cu cuţitul la os în această seară, pe Arena Naţională. Orice alt rezultat decât victoria cu „cenuşăreasa” grupei, FC Zürich, înseamnă compromiterea şanselor de calificare în 16-imile de finală ale competiţiei. Presiunea apasă nu numai pe jucătorii vicecampioanei României, ci şi pe Laurenţiu Reghecampf. Tehnicianul Stelei e departe de performanţele pe care le-a avut în primul său mandat, astfel că ar putea „zbura” în orice moment din curtea lui Gigi Becali. 

De altfel, acesta din urmă l-a criticat dur pe Reghe după înfrângerea din Turcia cu Osmanlispor (0-2), iar un alt rezultat nefavorabil în Europa ar tulbura serios apele la Steaua. „Reghecampf nu va mai greşi, de aceea sunt proprietar”, spunea Becali în urmă cu o lună, declaraţie care miroase a ultimatum.

«Este un meci cât o finală pentru noi»

De partea cealaltă, antrenorul de 41 de ani a încasat ca un sac de box acuzele din ultima vreme ale patronului, ştiind că doar în acest fel îşi poate prelungi şederea în fruntea Stelei. Totuşi, după ce echipa sa gâfâie în campionat (a pierdut două din ultimele trei meciuri jucate acasă) şi nu convinge în Europa, Reghecampf simte că îi fuge pământul de sub picioare. „Pentru noi, meciul cu Zürich e cât o finală. Sunt foarte importante cele trei puncte dacă vrem să sperăm în continuare la primăvara europeană. Bineînţeles, apoi trebuie să câştigăm şi la Zürich, dar luăm meciurile pe rând”, a declarat ieri antrenorul roş-albaştrilor.

Pentru prima oară, mai scumpi ca adversarii

simeon stalpnicul png

Steliştii vor da piept cu elveţienii de la FC Zurich şi, în premieră pentru vicecampioni, rivalii nu sunt mai bine cotaţi. Până acum, în confruntările din grupele Ligii Europa, roş-albaştrii, cu o valoare a lotului de 22.5 milioane de euro, au întâlnit pe Osmanlispor, turcii fiind plasaţi la suma de 49,5 milioane, şi pe spaniolii de la Villarreal, trupă ce are un lot de 166,2 milioane. Astfel, „ienicerii” erau de peste două ori mai buni, iar ibericii de peste şapte ori. Acum, Zurich se prezintă cu jucători de 12 milioane, adică aproape de jumătatea cotei oamenilor lui Reghecampf. „Trebuie să intrăm pe teren numai la victorie dacă vrem să mai avem şanse. Ei sunt favoriţi, mai ales că au trei puncte în grupă şi noi doar unul”, e precaut Gabi Tamaş.

«Bursucul» Petrescu stă la pândă

simeon stalpnicul png

Liber de contract după despărţirea de ruşii de la Kuban Krasnodar, Dan Petrescu a revenit în atenţia lui Gigi Becali şi e primul nume luat în calcul de patronul stelist în cazul în care Reghecampf va pleca. „Iau în calcul revenirea în Liga I, nu sunt un antrenor scump”, a declarat „Bursucul” în urmă cu câteva zile, semn că ar accepta oricând să negocieze preluarea Stelei.

Ce diferenţă!

Reghecampf în primul mandat la Steaua (2012-2014)

  • a câştigat detaşat două campionate (2013 şi 2014), plus o Supercupă
  • a pătruns până în optimile Ligii Europa, după o calificare de senzaţie în faţa lui Ajax
  • a calificat echipa în grupele Ligii Campionilor după o pauză de 5 ani

Reghecampf în al doilea mandat la Steaua (2015 – prezent)

  • a câştigat Cupa Ligii după o finală cu Chiajna
  • a pierdut titlul din sezonul trecut în faţa Astrei Giurgiu
  • a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor pierzând fără drept de apel ”dubla” cu Manchester City (0-5 acasă şi 0-1 în deplasare)
  • a început cu stângul actuala campanie din grupele Ligii Europa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net