Pregătiţi-vă de circ!

Ultima actualizare:

    Adi Popa şi Junior  Morais se vor lupta  din nou pentru  campionat
Adi Popa şi Junior Morais se vor lupta din nou pentru campionat

Excluderi, insolvenţe, penalizări, apeluri la TAS, amânări. Acesta este tabloul Ligii cu câteva ore înainte de primul meci din prima etapă a sezonului 2016-2017.

Ne-am obişnuit deja cu o primă ligă paralizată de probleme în afara terenului. La cum se prezintă lucrurile, nu sunt semne că „circul” din Liga I va dispărea curând. Cazul Rapidului, soluţionat ieri, e elocvent pentru a ilustra degringolada din fotbalul românesc. Alba-neagra cu falimentul giuleştenilor s-a încheiat cu excluderea Rapidului şi reprimirea în Liga I a celor de la Timişoara. Bineînţeles, nu se ştie încă ce se va întâmpla la 24 august, în cazul în care Rapid scapă totuşi de faliment. „N-au îndeplinit condiţiile până la termenul prevăzut şi nu vor putea fi primiţi înapoi. În locul lor va juca ACS Poli Timişoara”, au asigurat oficialii Ligii, temându-se de un nou scandal peste o lună.

Timişoara are -14 puncte

Aşadar, eliminarea Rapidului ar fi trebuit să fie o veste bună pentru bănăţeni, doar că ACS Poli poate fi considerată deja prima retrogradată la finalul sezonului care nici n-a debutat. Asta pentru că echipa din Timişoara va porni cu un deficit insurmontabil, de 14 puncte (8 pentru neîndeplinirea baremului în stagiunea trecută şi 6 pentru neachitarea la timp a unor datorii). Şi acest caz nu e soluţionat sută la sută, timişorenii sperând ca TAS-ul să anuleze penalizarea de 8 puncte. Cu minus 6 în dreptul punctelor vor porni la drum alte două echipe, CFR Cluj şi ASA Târgu Mureş, grupări aflate oricum în insolvenţă. În acest context sumbru, programul campionatului a fost dat deja peste cap, meciul Steaua – Iaşi din prima rundă fiind amânat, în timp ce Astra vrea şi ea reprogramarea întâlnirii cu Pandurii din etapa a doua. Dincolo de toate, trebuie să ne aşteptăm la un spectacol fotbalistic mai slab decât cel din sezonul trecut. Motivul? Investiţiile în transferuri au fost egale cu zero, iar majoritatea echipelor au fost afectate în această vară de plecările unor jucători importanţi.

Se mai aplică regula Under 21?

O altă incertitudine legată de campionatul care stă să înceapă a aprins spiritele în Liga I. E vorba de regula obligativităţii folosirii unui jucător sub 21 de ani pe tot parcursul meciului, pe care LPF a încercat s-o implementeze. Cum cluburile nu prea sunt de acord, o decizie finală va fi luată astăzi de Comitetul Executiv al FRF. 

Clasamentul după valoarea loturilor

Echipă    Valoarea lotului

1. Steaua    20,85

2. Astra    17,85

3. Dinamo    16,03

4. Viitorul    14,38

5. Pandurii    10,73

6. CFR Cluj    9,55

7. Craiova    9,53

8. Botoşani    7,73

9. Chiajna    7,68

10. Voluntari    7,05

11. Iaşi    6,35

12. Gaz Metan    5,68

13. Târgu Mureş    4,58

14. Timişoara    3,43

*sume exprimate în milioane de euro

UTA vrea şi ea în Liga I!

La balamucul din Liga I contribuie şi UTA, Bătrâna Doamnă care a anunţat ieri că va contesta decizia LPF de a o introduce în campionat pe ACS Poli Timişoara. Arădenii au pierdut barajul de promovare-retrogradare cu FC Voluntari şi consideră că ei au dreptul de a lua locul Rapidului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net