Prea mici pentru cei mari. Românii din Liga Campionilor s-au lovit de "granzii" Europei

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu, în duel cu Messi
Nicuşor Stanciu, în duel cu Messi

Patru dintre cei mai importanţi fotbalişti ai naţionalei României şi-au măsurat forţele la mijlocul acestei săptămâni cu grupări de top din Liga Campionilor. Toţi au simţit pe propria piele duritatea celei mai importante competiţii continentale.

Real Madrid, Barcelona, Liverpool şi Chelsea au fost echipele cu care s-au confruntat, în ordine, Florin Andone, Nicuşor Stanciu, Ianis Hagi şi Răzvan Marin, cei patru constituind „scheletul” tricolorilor de la mijloc în sus. Din păcate, nici unul n-a reuşit să facă un meci mare cu care să impresioneze Europa fotbalistică. Cel mai aproape a fost marţi seară Florin Andone, a cărui ratări în confruntarea Galatasaray – Real Madrid (0-1) îl vor urmări mult timp pe atacantul nostru.

Miercuri erau aşteptaţi să strălucească Nicuşor Stanciu şi Ianis Hagi, primul contra Barcelonei lui Messi, iar al doilea împotriva deţinătoarei la zi a Ligii Campionilor, Liverpool. Titular a fost doar Stanciu (schimbat în minutul 77), mijlocaşul Slaviei Praga luând contact direct cu forţa de joc a catalanilor. Stanciu nu s-a mişcat rău, a fost unul dintre cei mai buni din tabăra cehilor, dar nici n-a putut evita înfrângerea (1-2). „Nu mulţi jucători au ocazia să înfrunte Barcelona. Au nişte fotbalişti uriaşi, în special Messi, care cred că e cel mai bun din istorie. E fantastic să îl vezi pe teren şi să intri în dueluri cu el”, a declarat Stanciu, care are măcar mulţumirea că a jucat. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Ianis Hagi la Genk, ţinut pe banca de rezerve până în minutul 87 al partidei pierdute de campioana Belgiei cu Liverpool (1-4). A fost o decizie oarecum surprinzătoare a antrenorului de la Genk, remarcată inclusiv de omologul Jurgen Klopp. „Nu mă aşteptam să nu joace Hagi, pregătisem meciul cu el în teren”, a recunoscut germanul de pe banca lui Liverpool. Dacă Hagi a prins măcar câteva minute pe gazon, Răzvan Marin de la Ajax a fost ,,uitat” pe marginea terenului în eşecul grupării din Amsterdam, 0-1 cu Chelsea pe teren propriu. Mijlocaşul român şi-a pierdut de mult locul de titular în meciurile tari ale „lăncierilor”, fiind folosit cu precădere în campionatul Olandei.

Al cincilea român implicat în meciurile de marţi şi miercuri din Liga Campionilor a fost Ciprian Tătăruşanu (Olympique Lyon), însă el n-avea nicio şansă încă din start să fie folosit în detrimentul titularului Anthony Lopes. Lyon a pierdut cu 2-1 pe terenul Benficăi Lisabona, iar vestea bună pentru Tătăruşanu e că golul decisiv al portughezilor a venit după o gafă uriaşă a lui Lopes, care a aruncat o minge direct în piciorul unui adversar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net