Porto - Bayern, surpriza serii în Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Porto - Bayern s-a decis încă din primele minuteFoto: AP
Porto - Bayern s-a decis încă din primele minuteFoto: AP

Fiecare fază eliminatorie a acestui sezon de Liga Campionilor a avut bomba ei, iar sferturile nu fac excepţie. Dacă Atletico - Real, Juventus - Monaco şi PSG - Barcelona s-au încheiat cu rezultate normale, Porto - Bayern a fost un adevărat şoc. Meciul de pe Dragao a fost câştigat de campioana Portugaliei, scor 3-1, dar modul cum s-a întâmplat asta a fost de vis.

Practic, Porto - Bayern a început de la 1-0 pentru "Dragoni", pentru că Xabi Alonso a gafat inexplicabil. Spaniolul a fost neatent, Jakson Martinez l-a deposedat, iar Manuel Neuer a fost nevoit să-l faulteze în careu pentru a evita golul. N-a reuşit, pentru că arbitrul Carballo a dictat penalty, iar Ricardo Quaresma a transformat cu siguranţă.

Bayern poate să se declare chiar norocoasă că nu şi-a pierdut portarul după această fază, dar Neuer, în poziţie de ultim apărător când l-a faultat pe Martinez, n-a primit cartonaş roşu. Deşi toată lumea credea că a fost un simplu accident şi Bayern urmează să pună stăpânire pe joc şi să egaleze rapid, n-a fost deloc aşa. În minutul 10 a venit o nouă greşeală.

Porto - Bayern, decis de greşelile copilăreşti ale nemţilor

De această dată a fost rândul fundaşului brazilian, Dante, să greşească în acelaşi stil ca Alonso. Quaresma i-a furat mingea jucătorului lui Bayern undeva la centrul terenului, a scăpat singur spre poarta lui Neuer şi l-a executat pe acesta în stil de mare campion, cu exteriorul. Astfel, după doar 10 minute de joc, tabela arăta un halucinant Porto - Bayern, 2-0.

Odată gluma îngroşată, Guardiola a suhnat adunarea, dându-şi seama că dacă băieţii lui vor continua aşa riscă să-şi pericliteze din tur orice şansă de calificare în semifinale. Nemţii au echilibrat puţin jocul la mijlocul terenului, au intrat în posesie şi au reuşit să ţină de minge, iar în minutul 28 au şi reuşit să marcheze prin Alcantara un gol care s-ar putea să-i ajute foarte multe în returul de la Munchen.

Dante, Alonso şi Boateng au fost cei mai slabi din Porto - Bayern

Sigur, cu acest scor pe tabelă, oamenii lui Guardiola ar fi fost favoriţi clar în retur, dar Porto - Byaern nu s-a încheiat 2-1, ci 3-1. Asta pentru că nemţii au ţinut să-şi mai bată încă un cui în sicriu, printr-o nouă gafă de proporţii, de această dată a lui Boateng. Fundaşul de culoare a sărit aiurea pe sub o minge, lăsându-l în poziţie de finalizare pe Martinez, care l-a driblat subtil pe Neuer şi a marcat fără emoţii, în minutul 65.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net