Polonia, ultimul test pentru Daum

Ultima actualizare:

    Învinşi la Bucureşti de Polonia,  românii au ca singură variantă  victoria la Varşovia dacă vor  să rămână în cursa de  calificare la MondialeFotografii: Sportpictures.eu
Învinşi la Bucureşti de Polonia, românii au ca singură variantă victoria la Varşovia dacă vor să rămână în cursa de calificare la MondialeFotografii: Sportpictures.eu

Tricolorii s-au chinuit teribil în preliminariile pentru Mondialul din 2018, exceptând meciul din Armenia totul mergând din rău în mai rău pentru noi. Răzvan Burleanu n-a ieşit însă din clişeele sale verbale şi a spus tot timpul că vremurile demiterilor premature de antrenori, tipic româneşti, au trecut, iar Daum beneficiază de credit total. Înaintea meciului 7, preşedintele FRF s-a răzgândit însă!

Toate jocurile au părut decisive pentru România, dar egalurile agonizante ne-au ţinut în viaţă, cu şanse de baraj. Jumătăţile de măsură par însă pe final, iar partida pe care o vom juca pe 10 iunie în Polonia chiar e crucială. Dacă în ciuda gafelor făcute cu Muntenegru şi Kazahstan am rămas la doar un punct în spatele locului 2 şi 3, de acum nu se mai acceptă paşi greşiţi. “Leşii” sunt câştigători detaşaţi ai grupei şi probabil nu vor tura motoarele la maximum în faţa noastră. Trei puncte ne-ar fi vitale şi ne-ar păstra cu reale şanse pentru Mondial. Orice altceva înseamnă finalul campaniei, iar Răzvan Burleanu se gândeşte deja la viitor. Încrezător că în 2018 va mai primi un mandat în fruntea FRF, acesta ştie că nu va mai putea continua cu un Christoph Daum compromis total, oricât i-ar plăcea s-o facă! Astfel, pentru prima dată de când l-a numit pe neamţ selecţioner al României, Burleanu a vorbit deschis despre posibila înlocuire a lui, fapt atipic pentru şeful FRF. 

Totuşi, acesta a păstrat ceva din stilul său ambiguu şi a vrut să împacheteze despărţirea de Daum ca pe o plecare a acestuia la un club care îl doreşte foarte mult, nu ca pe o demitere cauzată de neîndeplinirea obiectivului. ”Meciul cu Polonia este o finală. Christoph Daum este sub contract. Cu siguranţă, s-au văzut cazuri în care antrenorul a plecat înainte de finalul contractului! Ştiu de interesul mai multor echipe pentru serviciile domnului Daum. Şi nu ştiu de la dânsul, ci de la oameni din afară. Sigur, eu le-am spus lucruri bune despre dumnealui”, a spus Burleanu la Sport.ro.

Acesta a şi dat apoi nume despre posibilii înlocuitori, ambele fiind variante testate, dar neconcretizate în trecut. “Noi ne-am dori să-l aducem pe domnul Mircea Lucescu. Dar rămâne de văzut dacă dânsul va decide să rămână liber şi nu va merge să antreneze la altă echipă de club. Lui Cosmin Olăroiu i s-a propus postul de selecţioner. Acum, dacă ştim că îşi doreşte, nu vom ezita să-i propunem din nou. Este un antrenor în care noi avem încredere, iar rezultatele îl recomandă”, a încheiat Burleanu.


    Christoph Daum a fost  instalat în funcţie  după Euro 2016
Christoph Daum a fost instalat în funcţie după Euro 2016

Aflat aproape de încheierea relaţiei cu Daum, lui Burleanu i-a dat mâna să vorbească în sfârşit despre controversatul salariu al acestuia la echipa naţională a României. Şeful FRF a declarat că nu este chiar atât de mare pe cât s-a speculat. “Christoph Daum a primit propuneri mult mai avantajoase decât cele de la FRF. Deşi câştigă cu doar 10% mai mult decât Victor Piţurcă, a preferat totuşi România”, a spus boss-ul de la Casa Fotbalului. Cum fostul selecţioner încasa 700.000 de euro pe an, e lesne de înţeles că Daum are practic un salariu de 77.000 de euro pe lună.

Clasament grupa E

Loc     Echipa    MJ    V    E    Î    GM    GP    P

1*    Polonia    5    4    1    0    12    6    13

2**    Muntenegru    5    2    1    2    10    6    7

3    Danemarca    5    2    1    2    7    5    7

4    România    5    1    3    1    6    4    6

5    Armenia    5    2    0    3    6    10    6

6    Kazahstan    5    0    2    3    3    13    2

* Se califică direct la Campionatul Mondial din Rusia 2018!

** Merge la baraj, cu excepţia celui mai slab loc 2 din cele 9 grupe de calificare!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net