Piţurcă, cel mai tare recuperator

Ultima actualizare:

    Victor Piţurcă îşi dă treningul jos pentru a reveni în "iarbă"Foto: Mediafax
Victor Piţurcă îşi dă treningul jos pentru a reveni în "iarbă"Foto: Mediafax

Victor Piţurcă şi-a creat de-a lungul timpului o imagine de personaj meticulos, care îşi face tot timpul contracte beton, de pe urma cărora e imposibil să piardă. Ultima victorie, cea în litigiul cu giurgiuvenii pentru comisionul pe Valerică Găman, confirmă totul.

Tehnicianul în vârstă 59 de ani a acceptat în 2010 oferta lui Adrian Mititelu de a prelua pe Universitatea Craiova. Patronul a făcut sacrificii mari pentru a-l convinge şi i-a oferit printre altele garanţii financiare în bunuri materiale şi în jucători. Astfel, când Mititelu nu şi-a mai putut onora angajamentele faţă de antrenor, acesta l-a executat silit şi a devenit proprietarul mai multor fotbalişti olteni, printre care şi Valerică Găman. Piţurcă l-a dus pe fundaş la Dinamo şi apoi la Astra, iar giurgiuvenii i-au rămas datori cu 200.000 de euro. Ioan Niculae n-a recunoscut comisionul, iar antrenorul a dat în judecată Astra şi, previzibil, a câştigat. Acest lucru s-a întâmplat la o zi după ce a preluat-o din nou pe Al-Ittihad, când saudiţii i-au plătit pe loc datoria de un milion de dolari rămasă din primul contract şi pe care se judecau la FIFA. 

Aceste abilităţi extraordinare de a-şi recupera cumva pierderile au fost confirmate şi de episodul în urma căruia s-a despărţit de echipa naţională a României. Dacă la început Răzvan Burleanu voia să-l concedieze, dar nu putea fără plata unei despăgubiri de 700.000 de euro, la final s-a întors roata. Piţurcă avea oferta arabilor pe masă, dar Federaţia Română de Fotbal a fost cea care a cerut de această dată să fie despăgubită cu aproximativ 500.000 de euro. Părţile s-au contrat o perioadă, dar Piţurcă s-a scos şi de această dată fără să plătească vreun euro din propriul buzunar. Asta pentru că şeicii de la Al-Ittihad şi-au asumat ei plata către FRF a respectivei clauze şi cel poreclit „Satana” a căzut din nou în picioare. Astfel, pe lângă un antrenor cu destule rezultate, Victor Piţurcă putea să fie oricând un avocat de succes. A ajuns însă unul dintre cei mai bogaţi oameni din fotbal, fără să-i punem la socoteală pe patroni. Gurile rele spun că spiritul avar i-a adus lui Piţurcă o avere de peste 25 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net