Piţurcă anunţă încă o pierdere grea pentru "tricolori"

Ultima actualizare:

    Victor Piţurcă părăseşte banca naţionalei de fotbal a României
Victor Piţurcă părăseşte banca naţionalei de fotbal a României

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că mijlocaşul celor de la Trabzonspor, Alex Bourceanu, nu s-a recuperat de pe urma unei accidentări suferite la genunchi şi nu va putea juca în septembrie contra Greciei, în preliminariile Euro-2016.

"Cu Bourceanu am avut o discuţie foarte lămuritoare astăzi, în proporţie de 99 la sută nu va putea participa la meciul din Grecia. El este accidentat, are o problemă mai veche la genunchi. Accidentarea a fost tratată superficial. Nu cred că numai la Steaua, ci şi la Trabzon nu a făcut ce trebuia să facă în această vacanţă. Accidentarea e mai gravă decât se credea şi probabil că peste trei săptămâni-o lună va putea să-şi reînceapă antrenamentele", a spus Piţurcă, la Digi Sport.

Piţi a comentat şi un eventual transfer al fundaşului Florin Gardoş la Spartak Moscova: "Probabil că este bine pentru echipa naţională când un jucător pleacă la mai bine la o echipă, într-un campionat mult mai puternic. Vorbim de Florin Gardoş, care în momentul de faţă este accidentat. Pe mine mă interesează acest aspect medical, extrem de important înaintea jocului cu Grecia, pentru că echipa naţională se confruntă cu probleme mari în perioada asta, unii sunt accidentaţi, alţii nu au contract".

"Sunt probleme mari. Jucătorii români pleacă, dar nu joacă. Dacă Florin Gardoş va pleca în Rusia, fiţi convinşi că loturile acestor echipe sunt valoroase. Nu se duce Gardoş în chip de vedetă şi va fi titular. Nu cred că se vor plăti atâţia bani (n.r. - peste 5 milioane de euro) pentru el", a explicat Piţurcă.

"I-am spus lui Luchin să opteze rapid pentru Steaua"

Selecţionerul a anunţat că l-a sfătuit pe fostul dinamovist Luchin să semneze cu rivalii din Ghencea. "Am vorbit cu Luchin ieri. Mi-a spus alternativele pe care le are, mi-a cerut părerea, i-am spus rapid să opteze pentru Steaua, pentru că este o echipă extrem de importantă, are nevoie mare de el pentru că poate juca şi fundaş central şi mijlocaş central şi poate să se impună să joace. El a zis că s-a cam decis şi sper să-şi rezolve cât mai repede transferul la Steaua", a spus Piţurcă.

Bucuros că Marica şi-a găsit echipă: "E foarte bine că Marica şi-a găsit echipă. Acum face parte din lotul echipei turce Konyaspor. Sunt foarte mulţi bani în joc, deci echipa aceasta îşi doreşte performanţă. Juca la Getafe, într-un alt campionat, însă nici campionatul Turciei nu trebuie neglijat, pentru că acolo sunt echipe foarte puternice, se investeşte foarte mult, campionatul e foarte dur. Pe mine mă interesează ca jucătorii să joace. Am discutat de foarte multe ori cu el înainte de a semna, eu îmi doream foarte mult să semneze. În rest, nu e nici campionatul Azerbaidjanului, nici al Andorrei, ci cel al Turciei. Eu zic că e foarte bine".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net