Petrolul lui Mutu, stins de Dinamo Zagreb: 1-3!

Ultima actualizare:

    Adi Mutu, neputincios în faţa croaţilor
Adi Mutu, neputincios în faţa croaţilor

Ploieştenii au pierdut prima manşă cu campioana Croaţiei (1-3) şi au şanse minime de calificare în grupele Ligii Europa.

Timp de o repriză şi jumătate, Petrolul a fost echipa mai bună în confruntarea cu Dinamo Zagreb. Lipsa de eficienţă a ploieştenilor a fost pedepsită de croaţi, care şi-au asigurat un avantaj liniştitor pentru returul de joia viitoare.Deşi nu a marcat, Adi Mutu a fost protagonistul unei prime reprize încheiate la egalitate, 1-1. Atacantul „lupilor” are pe conştiinţă golul prin care Dinamo Zagreb a deschis scorul, cu un henţ în careu care putea fi evitat cu mai multă prudenţă din partea „Briliantului”. Greşeala lui Mutu a şters astfel cu buretele un început de meci promiţător al Petrolului. Ploieştenii au pus presiune din start pe careul oaspeţilor, Felipe Teixeira şi Mutu remarcându-se cu două şuturi periculoase. A urmat faza penalty-ului din minutul 28, după care Adi Mutu a încercat să se revanşeze. Vedeta Petrolului a trimis o lovitură de cap în braţele portarului advers, apoi a făcut un fault în atac la o fază la care Toto Tamuz reuşise în cele din urmă să trimită mingea în plasă. Chiar înainte de pauză, s-a făcut dreptate. Eforturile lui Mutu şi ale coechipierilor săi au fost răsplătite de un moment de inspiraţie al aceluiaşi Toto Tamuz. Israelianul de origine nigeriană a profitat de o pasă perfectă a lui Teixeira, a preluat perfect, a driblat doi adversari şi l-a învins pe portarul celor de la Dinamo.

Repriza secundă a început cu un ritm mai lent, animându-se odată cu apropierea finalului. Acţiunile ofensive ale Petrolului au stat tot pe umerii lui Mutu şi Tamuz, susţinuţi de Teixeira. Mutat de Răzvan Lucescu pe flancul stâng, „Briliantul” a creat deseori panică în careul croat şi a ratat o ocazie monumentală, din apropierea porţii, un şut respins cu mult noroc de un fundaş croat. În loc de 2-1, s-a făcut 1-2. Dinamo Zagreb a înscris în urma unei acţiuni tăioase de contraatac, finalizată cu capul de Cop, acelaşi jucător care transformase penalty-ul din prima repriză. La ultima fază a meciului, oaspeţii au mai marcat o dată, direct din lovitură liberă, răsucind cuţitul în rana deschisă a Petrolului. Săptămâna viitoare, la Zagreb, Mutu şi compania au nevoie de un miracol pentru a se califica în faza grupelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net