"Perlele negre" ale "Chirurgului": KANDA, MISSI și GASSAMA

Ultima actualizare:

    "Perlele negre" de la Călărași : KANDA, MISSI și GASSAMA
"Perlele negre" de la Călărași : KANDA, MISSI și GASSAMA

Baudouin Tshitungi Dieudonne Kanda, Gaetan Missi Mezu Kouakou și Aboubacar Gassama! Acestea sunt printre cele mai inedite nume din fotbalul românesc și fac parte din aceeași echipă!

Cu cei trei jucători de culoare, un fundaș, un mijlocaș și un atacant, Dan Alexa vrea să aducă prima promovare din istorie la Călărași. Pentru asta, antrenorul primește sprijin total din partea celor cu putere de decizie din oraș. 

”Ceea ce mi dă liniște este că la Călărași pot să-mi fac meseria așa cum îmi doresc, fac ce vreau din punct de vedere al strategiei și mă bucur că rezultatele apar. Aici lumea sprijină echipa, toți iubesc fotbalul: primarul, președintele Consiliului Județean –el fiind și omul care m-a convins să vin la Călărași. Nu mă gândesc sub nici o formă să plec de aici în momentul acesta”, a precizat Alexa.

La momentul venirii tehnicianului, echipa avea mari probleme, așa că a fost nevoie de transferuri. Iar Alexa este mulțumit de lotul pe care-l are acum la dispoziție. 

”Îmi doresc foarte mult să promovăm, acum suntem în grafic, dar mai e mult până la finalul sezonului și avem de muncit, avem nevoie de victorii. Jocul ne dă încredere, dar greul de abia acum începe. Am în echipă cinci șase fotbaliști care pot juca liniștiți la Liga1”, a precizat antrenorul.

Trei fotbaliști de culoare, pariurile lui Alexa

Printre fotbaliștii are s-au evidențiat în acest sezon se numără și cei trei jucători de culoare din lot, sportivi care au ridicat nivelul valoric al celor de la Călărași.


    Dunărea speră să provoveze în acest sezon
Dunărea speră să provoveze în acest sezon

Cu Kanda, Missi și Gassama, Dunărea a ajuns la un singur punct în spatele liderului Hermannstadt. Echipa e neînvinsă în campionat din august, de la instalarea lui Alexa!

Mijlocașul Kanda are 24 de ani și e de cinci sezoane la Dunărea Călărași. El e primul jucător de culoare din istoria echipelor naționale ale României! Acum nouă ani a jucat în selecționata sub 15 ani. Este născut la București, din tată congolez și mama româncă. ”Eu sper în continuare să ajung la echipa națională a României. Dacă mă ajută parcursul echipei și vom ajunge în Liga I, iar evoluțiile vor fi mai bune, poate voi fi din nou în vizorul echipei naționale”, a punctat Kanda. 

Kanda și-a făcut deja planul pentru primul sezon al Dunării în Liga 1 și vede un duel cu favoritul său:„ Visul meu este să joc împotriva celor de la FCSB, a lui Alibec, în special, idolul meu, de departe cel mai valoros jucător”.

Atacantul de la FCSB are un mic fan club la Călărași, și atacantul Missi Mezu (21 de ani) fiind fascinat de execuțiile lui Denis. ”Îl apreciez enorm pe Alibec, este puternic și se mișcă foarte repede”.

Venit la Călărași în septembrie.  fundașul central Gassama a completat trioul de culoare. El are 23 de ani, este născut în Franța și cea mai mare temere a lui vizavi de România a fost frigul.

”Înainte să vin am vorbit cu Missi Mizu pe rețelele de socializare și mi-a spus că totul e bine aici. În prima mea săptămână a fost ok vremea, acum aștept să vedem ce se va întâmpla când vine zăpada”, a precizat fundașul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net