"Perlele" lui Gică Hagi se scufundă

Ultima actualizare:
Manea e cel  mai tânăr  internaţional  român
Manea e cel mai tânăr internaţional român

Gabi Iancu, Aurelian Chiţu şi Mihai Bălaşa au crescut la Viitorul lui Gică Hagi, transferându-se apoi pe cai mari la cluburi puternice. Din păcate, marfa de lux a „Regelui” s-a deteriorat rapid, toţi aflându-se în prezent pe o pantă descendentă a carierei.

Cea mai importantă Academie din fotbalul românesc întârzie să-şi arate pe deplin roadele. Deşi Viitorul domină categoric campionatele naţionale de juniori la aproape toate categoriile de vârstă, Hagi nu s-a bucurat încă de un jucător care să confirme la nivel de seniori. Până în prezent, principalele „pariuri” ale fostului mare internaţional se zbat în mediocritate, departe de aşteptările „Regelui”.

Cel mai bun exemplu este dat de capriciosul Gabi Iancu, stelistul care s-a remarcat mai mult prin escapadele extra-sportive. Ajuns la Steaua la începutul anului 2013 în schimbul a 500.000 de euro, Iancu a avut meciuri senzaţionale (aşa cum au fost cele din Liga Campionilor cu Dinamo Tbilisi şi Stromsgodset), după care au urmat scăderi inexplicabile de formă, justificate cel mai probabil de viaţa dezordonată a puştiului de 20 de ani.

Mihai Bălaşa, Crotone
Mihai Bălaşa, Crotone

Cu un temperament total diferit de cel al lui Iancu, Aurelian Chiţu (23 de ani) era considerat vara trecută unul dintre cei mai promiţători tineri jucători români. Intrat inclusiv în anturajul naţionalei lui Piţurcă, mijlocaşul Viitorului a prins şi un transfer peste hotare, la echipa franceză Valenciennes, care ar fi trebuit să-l propulseze spre fotbalul mare de pe Bătrânul Continent. Zilele trecute, Chiţu a luat-o însă de la zero în Liga I, semnând un contract cu Astra Giurgiu, după ce, la un moment dat, fusese împrumutat de Valenciennes în Grecia, la modesta formaţie PAS Giannina.

Aurelian Chiţu, Astra
Aurelian Chiţu, Astra

Un alt fotbalist cu potenţial enorm propus de Gică Hagi este Mihai Bălaşa. Împrumutat la AS Roma în urmă cu un an, fundaşul de 19 ani a semnat în vara acestui an un contract definitiv cu gruparea din capitala Italiei. Bălaşa a avut parte chiar de şansa de a pleca în cantonamentul din America alături de Totti şi compania, dar n-a reuşit deocamdată să-l convingă pe antrenorul Rudi Garcia. Astfel, de la visul de a evolua etapă de etapă pe „Olimpico”, Bălaşa s-a trezit împumutat la echipa de ligă secundă Crotone, unde ar trebui să-şi facă rodajul în vederea unei reveniri la Roma în stagiunea viitoare.

De mezinul Manea nu se mai aude nimic


    Manea e cel  mai tânăr  internaţional  român
Manea e cel mai tânăr internaţional român

La meciurile amicale cu Albania şi Algeria din această vară, selecţionerul Victor Piţurcă a şocat chemându-l la lot pe tânărul Cristi Manea, un alt produs al Academiei lui Hagi. La nici 17 ani împliniţi, acesta a bătut un record de precocitate la naţională care data de aproape un secol. Fundaşul dreapta al Viitorului a intrat astfel în atenţia marilor cluburi din Europa, care nu s-au grăbit însă să-l transfere. De Manea nu s-a auzit nimic nici în acest debut de campionat, deşi a fost titular în toate meciurile jucate de gruparea patronată de Gică Hagi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net