Pentru ea a dat 5 goluri vedeta Mondialului

Ultima actualizare:
16 sport rodriguez jpeg

Toată lumea a vorbit despre Messi, Neymar sau Müller, dar pe buzele tuturor stă acum un alt nume: James Rodriguez. Puştiul de 22 de ani al Columbiei a marcat de cinci ori în patru partide şi e golgheterul competiţiei. Povestea de viaţă a acestuia este însă extraordinară. Click! vă prezintă şapte dintre lucrurile care îl definesc pe acest fotbalist.

S-a născut la Cucuta şi la vârsta de trei ani a fost abandonat de tatăl său, Wilson, fost fotbalist la Cali şi Tolima. A fost crescut de mama sa, Pilar Rubio şi de tatăl vitreg, Juan Carlos Restrepo.

S-a căsătorit la frageda vârstă de 19 ani cu Daniela Ospina, sora colegului său de echipă, David Ospina, portarul naţionalei Columbiei. Daniela este şi ea sportivă profesionistă, joacă volei şi se transferă mereu în ţara unde merge să joace James. Cei doi au împreună o fetiţă, Salome, născută anul trecut.

Idolul său este Oliver Atom, un personaj de desene animate, şi visează să câştige Balonul de Aur.

simeon stalpnicul png

“Încă din copilărie am visat nu să-i imit pe Valderrama sau Asprilla, ci pe eroul din seria Tsubasa. Muncesc în fiecare zi cu gândul la Balonul de Aur”, a dezvăluit James.În ţara natală a jucat la seniori un singur an, la Envigado, după care a fost transferat de argentinienii de la Banfield. De aici trebuia să ajungă la Espanyol Barcelona, dar spaniolii n-au putut să ofere cinci milioane de euro şi actualul golgheter al Mondialului a fost cumpărat de FC Porto. Lusitanii au dat apoi lovitura şi au luat pe el, de la AS Monaco, 45 de milioane de euro.

Încă de puşti a doborât câteva recorduri importante. A debutat la Envigado la doar 15 ani, a înscris primul gol când avea 16 ani şi a rămas cel mai tânăr jucător străin care a marcat vreodată în fotbalul argentinian, la 17 ani.La turneul final din Brazilia a reuşit performanţa să înscrie în toate cele patru partide jucate de Columbia şi a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei sale, la un Campionat Mondial.Deşi evoluează încă pentru AS Monaco, James Rodriguez nu-şi ascunde planul de viitor.“Mi-ar plăcea să joc în Spania. E visul meu să ajung acolo, e cel mai tare campionat. Prefer Real Madrid, nu Barcelona”.

simeon stalpnicul png

Dacă eşti pasionat de fotbal, acum ai şansa de a câştiga o tabletă şi alte zeci de premii! Intră pe secţiuea dedicată Campionatului Mondial de pe dolce-sport.ro şi participă la concurs. AICI aveţi link catre concursul cu întrebări din istoria Mondialelor de fotbal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net