«Pensionarul» Lobonţ, încă un an la Roma

Ultima actualizare:

    Din 2009, Bogdan a jucat 28 de meciuri pentru AS Roma
Din 2009, Bogdan a jucat 28 de meciuri pentru AS Roma

Bogdan Lobonţ n-a mai jucat de ani buni un meci oficial pentru AS Roma, dar continuă să facă parte din lotul grupării italiene.

În această vară, portarului român i-a expirat înţelegerea cu formaţia capitolină şi nimeni nu se aştepta ca veteranul Lobonţ să semneze o prelungire de contract la 38 de ani. Mai mult, s-a vorbit despre o posibilă trecere a fostului tricolor pe banca tehnică a giallorossilor, în postura de antrenor cu portarii. Iată însă că AS Roma a început pregătirea, iar Bogdan Lobonţ a fost convocat de Luciano Spalletti pentru cantonamentul de la Pinzolo. Mai mult, în primul amical (16-0 cu o formaţie de amatori), românul a apărat poarta Romei timp de 45 de minute.

Deşi clubul italian n-a anunţat în mod oficial prelungirea contractului lui Lobonţ, presa din Cizmă susţine că acest lucru s-a întâmplat cu siguranţă. Decizia a fost influenţată foarte mult de faptul că românul e considerat un veritabil stâlp al vestiarului, în ciuda faptului că n-a bifat nici un minut între buturile Romei în ultimele trei stagiuni. Cu un comportament exemplar în afara terenului, dar şi la antrenamente, Lobonţ joacă rol de model pentru fotbaliştii mai tineri de la AS Roma, precum şi de liant între jucători şi conducători. În acest moment, portarul consacrat la Rapid şi Dinamo e al doilea goalkeeper al Romei, după brazilianul Allison, dar va deveni a treia opţiune între buturi după rezolvarea transferului polonezului Szcesny de la Arsenal.

A jucat 28 de meciuri în 7 ani!

La Roma, Lobonţ e considerat varianta ideală pentru rolul de al treilea portar din lot. Aşa se face că din 2009, de când a ajuns lângă Colosseum, românul s-a mulţumit cu puţin în ceea ce priveşte prezenţele în meciurile oficiale. Astfel, Lobonţ n-a fost niciodată titularul postului la AS Roma şi a bifat doar 28 de partide în toate competiţiile. Bineînţeles, conturile lui Bogdan Lobonţ au fost alimentate în această perioadă, media salariilor sale anuale fiind undeva la 500.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net