4 paşi care l-au pus pe Mirel Rădoi pe făraş

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi a rezistat mai puţin de jumătate de an pe banca SteleiFoto: Mediafax
Mirel Rădoi a rezistat mai puţin de jumătate de an pe banca SteleiFoto: Mediafax

Rădoi (34 de ani) nu mai e antrenorul trupei din Ghencea. Ratarea calificării în cupele europene, locul ruşinos din clasament, acceptarea influenţei lui Gigi Becali în viaţa echipei şi „împăcarea” cu transferurile mediocre au fost elementele care au dus la o despărţire care nu putea fi amânată.

Mirel şi-a încheiat aventura pe banca roş-albastră, acolo unde a ajuns în vară. Nu a rezistat decât cinci luni, iar bilanţul său e nefast. Culmea e că ar putea fi şi amendat de către Comisia de Disciplină fiindcă la ultimul său meci, cu Astra, a dat indicaţii de la marginea terenului, deşi funcţia pe care o avea în acte, director sportiv, nu-i permitea. Click! vă prezintă patru paşi greşiţi pe care Rădoi i-a făcut pe banca tehnică.

1. Afară din Europa. Echipa a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, apoi ale Ligii Europa şi astfel nu a mai evoluat în competiţiile internaţionale după ce a fost prezentă timp de 11 ani.

2. Play-off, în pericol. A lăsat echipa la zece puncte de liderul Astra (40), iar participarea în play-off, acolo unde joacă primele şase echipe, cele care se bat pentru titlu, e compromisă. 

3. Influenţabil. Fiind finul lui Gigi Becali, Mirel nu a ştiut să se delimiteze în relaţia finanţator-antrenor şi a acceptat orice propunere a omului de afaceri. Machidonul a cerut ca anumiţi jucători să nu intre pe teren sau ca favoriţii săi să fie titulari, iar cuvântul său a fost ordin.

4. Transferuri. S-a mulţumit cu fotbaliştii aduşi de patron şi nici până azi nu-şi acoperise posturile deficitare. În momentul în care a avut mai mulţi jucători accidentaţi nu a avut variante şi a trebuit să improvizeze.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net