Patrick Petre şi-a împlinit visul

Ultima actualizare:

    2004. În vârstă de  6 ani, Patrick  Petre era luat  în braţe de  tatăl său după  fiecare meciFOTO: Sportpictuers.eu
2004. În vârstă de 6 ani, Patrick Petre era luat în braţe de tatăl său după fiecare meciFOTO: Sportpictuers.eu

Patrick a aflat de mic ce înseamnă rivalitatea cu Steaua, de la şase ani fiind la grupele de copii ale clubului din „Ştefan cel Mare”. L-a avut ca model pe tatăl său, Florentin, un simbol al „câinilor”. Acum, puştiul şi-a realizat cea mai arzătoare dorinţă: să înscrie contra duşmanilor şi să-i dedice reuşita părintelui. Dinamo a câştigat cu 3-1 şi s-a calificat în finala Cupei Ligii.

Petre senior a evoluat 18 ani la Dinamo, a bifat sute de partide, a marcat zeci de goluri şi a câştigat trofee. S-a duelat şi cu steliştii, cărora le-a şi înscris două goluri. După jocuri, obişnuia să-l ia pe Patrick în braţe şi să se bucure alături de cei din galerie. Acum, fiul său îi calcă pe urme. Are 19 ani şi de 13 ani îmbracă tricoul alb-roşu. A debutat pentru echipa mare în 2014, chiar într-un meci cu Steaua. A jucat câteva minute pe final, iar rivalii s-au impus în acel meci cu 3-0. Dacă atunci nu a putut să-şi ducă planul la bun sfârşit, acum, în returul semifinalei Cupei Ligii, scor 3-1, a reuşit. „Este cea mai frumoasă seară din viaţa mea, mi-am îndeplinit cel mai mare vis. Când am intrat, mi-am pus în plan să schimb jocul şi am obţinut şi un penalty, iar după ce am dat gol m-am gândit imediat la tata. Mi-am imaginat cum a sărit de pe canapea... Am sufletul plin de fericire când ştiu că l-am făcut să se bucure”, a spus Patrick. 

„Mi-a spus că voia să dea «scăriţă», dar dacă rata veneam după el pe jos până la Bucureşti. Îmi pare bine că nu a executat el fiindcă pe fond de oboseală… Are tupeul de la Mutu, de la Contra, a fost cu ei în vestiar. Am încredere că va ajunge mare, trebuie doar să aibă continuitate şi să-şi respecte meseria şi antrenorii”, a spus Florentin Petre, care acum e secundul lui Ţălnar la FC Braşov. Apoi, a continuat: “M-a făcut să plâng când mi-a dedicat golul şi bine că eram mai mulţi în cameră că altfel aveam lacrimi până a doua zi dimineaţă”. 


    2017. Patrick Petre  a marcat pentru  prima dată  contra Stelei
2017. Patrick Petre a marcat pentru prima dată contra Stelei

Oricum, el trebuie să răsplătească constant încrederea acordată de Cosmin Contra, mai ales că până acum juca rar. „Anul trecut a fost unul ghinionist, dar 2017 a început cum trebuie”, a recunoscut şi mijlocaşul. Prestaţia slabă era cauzată de cei din anturaj, care-l îndemna să piardă nopţile şi să practice jocurile de noroc. Treptat s-a rupt de acel cerc de amici şi rezultatele se văd. „Cred că domnul Contra a văzut că mă antrenez exemplar şi de aceea mi-a oferit o şansă. Sunt pregătit sută la sută să joc în continuare”, a comentat puştiul. Iar antrenorul a punctat: „Să-şi bage minţile în cap. Poate ajunge un fotbalist foarte bun, dar trebuie să muncească mult”. Petre senior a detaliat şi el: „Acum un an şi jumătate am vorbit cu el două ore. I-am zis că nu vreau să-l bat şi că-i vreau doar binele. Pentru un copil ca el, cel mai important e anturajul şi dacă ai unul dubios, poţi să faci lucruri necugetate”. 

Se retrage Becali din fotbal?

simeon stalpnicul png

Patronul Stelei, Gigi Becali, a anunţat că vine de urgenţă în ţară pentru a pune la punct situaţia de la echipă, el fiind în Rusia pentru un pelerinaj. „Nu am văzut meciul, dar ştiu tot ce s-a întâmplat. Am spus zilele trecute că e ceva şi o să aflu. Acum voi rezolva toate problemele în câteva zile. Nu vă pot spune ce e, nu fabulez, nu zic minciuni, nu mă dau mare. Nu e niciun blocaj psihologic! A rezolva înseamnă să iau campionatul sau locul doi, dacă nu, vă promit că mă las de fotbal”, a spus Becali la sport.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net