Păstrați istoria!

Ultima actualizare:

    Adi Popa este unul dintre  puţinii „supravieţuitori”  ai meciului din 2014,  câştigat cu 6-0 cu AalborgFoto: Sportpictures.eu
Adi Popa este unul dintre puţinii „supravieţuitori” ai meciului din 2014, câştigat cu 6-0 cu AalborgFoto: Sportpictures.eu

Vicecampioana Steaua îşi aşteaptă fanii joi seară, pe Arena Naţională, de la ora 20.00, la primul meci pe teren propriu din grupele Ligii Europa, împotriva ibericilor de la Villarreal. Statistica ţine cu fotbaliştii lui Laurenţiu Reghecampf, care nu au pierdut la debutul acasă în grupe în ultimele cinci ediţii ale competiţiei.

După 0-2 în Turcia, cu Osmanlispor, steliştii îşi doresc un succes la Bucureşti, în al doilea meci din faza grupelor Ligii Europa. Oponentul este unul de clasă, favorita grupei, Villarreal, care s-a impus în Spania cu FC Zurich, 2-1. Dacă specialiştii consideră că ibericii au prima şansă, statistica ţine cu românii. În ultimele cinci sezoane în care ”roş-albaştrii” au evoluat în grupele Ligii Europa nu au pierdut niciodată primul meci jucat pe teren propriu. Şi asta cu toate că au avut advesari pe măsură. În sezonul 2014-2015, fotbaliştii Stelei au câştigat categoric, 6-0, contra celor de la Aalborg, într-un meci în care Claudiu Keşeru a înscris de cinci ori. Din nefericire pentru ”roş-albaştri”, partida s-a jucat cu porţile închise, astfel că Arena Naţională a fost goală şi fanii nu s-au putut bucura de succesul categoric. Au făcut-o însă un an mai devreme, atunci când Steaua s-a impus la limită, 1-0, cu danezii de la FC Copenhaga. 

Şi în sezonul 2011-2012 jucătorii din Ghencea au debutat bine pe teren propriu în această fază a competiţiei, cu un egal, 0-0, în faţa nemţilor de la Schalke 04, care erau favoriţii grupei. Tot un adversar de calibru au avut şi cu un sezon în urmă, în ediţia 2010-2011.  Românii au dat piept cu cei de la Napoli. După un meci spectaculos, cu multe răsturnări de scor, steliştii au făcut un egal, 3-3, cu italienii. Tot nedecis s-a terminat şi jocul din sezonul 2009-2010, când jucătorii „militari” s-au chinuit să-i învingă pe moldovenii de la Şeriff Tiraspol, dar nu au reuşit să marcheze, iar rezultatul final a fost unul nu foarte bun pentru noi, 0-0. 

Meciul de acum 11 ani a durat două zile

În martie 2005, ninsoarea  a amânat cu o zi meciul cu  Villarreal, de la Bucureşti
În martie 2005, ninsoarea a amânat cu o zi meciul cu Villarreal, de la Bucureşti

Meciurile dintre Steaua şi Villarreal vor sta sub semnul episodului petrecut în urmă cu 11 ani, atunci când cele două echipe s-au întâlnit în optimile de finală ale Cupei UEFA. În tur, la începutul lunii martie, pe stadionul “Ghencea”, cu 30.000 de oameni în tribune, o ninsoare abundentă a provocat amânarea întâlnirii cu 24 de ore. A doua zi s-a consemnat o remiză albă (0-0), spaniolii calificându-se după 2-0 în retur. „N-ai cum să uiţi meciul cu Villarreal. A fost ceva de vis, dumnezeiesc. Îmi aduc aminte cu mai mare drag de acea partidă decât de dubla cu Standard Liege, când ne-am calificat în Ligă”, a mărturisit Gigi Becali.

Reghecampf îi răspunde lui Daum

Reghecampf are  experienţă în Europa
Reghecampf are experienţă în Europa

Continuă scandalul dintre steliştii şi staff-ul naţionalei. După ce selecţionerul Daum a declarat că începe să se roage pentru ca echipele româneşti să obţină rezultate bune în Liga Europa, Laurenţiu Reghecampf a luat foc şi i-a răspuns neamţului. ”Să ne rugăm pentru un rezultat pozitiv? Rezultatul pozitiv este simplul fapt că ambele echipe sunt calificate în grupele Ligii Europa. Cred că ar trebui să ne rugăm pentru ambele meciuri pe care le va juca echipa naţională, deoarece sunt mult mai importante decât meciurile noastre. În dubla pe care domnul Daum o va avea, dacă nu va avea parte de rezultate pozitive, atunci nu mai avem de ce să ne rugăm, pentru că nu mai avem nici o şansă de calificare la Cupa Mondială. Atât noi, cât şi Astra am reuşit ceva pentru fotbalul românesc. Să ne lase în pace pe noi”, a spus Reghecampf.

Daum se pregăteşte  de noi meciuri  cu naţionala
Daum se pregăteşte de noi meciuri cu naţionala
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net