Partizan-Steaua: Meci de 11 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Chipciu ar putea  fi la Belgrad  jucătorul decisiv  de care are nevoie  Steaua pentru a se  califica în play-off FOTO: David Muntean
Chipciu ar putea fi la Belgrad jucătorul decisiv de care are nevoie Steaua pentru a se califica în play-off FOTO: David Muntean

„Roş-albaştrii” n-au jucat niciodată în cupele europene cu sabia deasupra capului. Orice performanţă era un plus faţă de statutul clubului, dar de ea nu depindea existenţa lui. De această dată, Gigi Becali a dus cinismul la cote extreme şi le-a dezvăluit subalternilor cum stau. Dacă fac bani, încasează! Dacă nu, atunci urmează dezastrul!

În aceste condiţii, returul cu Partizan e un meci al calculelor. În primul rând, Mirel Rădoi a disecat în cifre rezultatul. După 1-1 în tur, Steaua are nevoie la Belgrad de o victorie la orice scor, sau de un egal de la 2-2 în sus. La înfrângere sau la 0-0, sârbii merg mai departe, iar la 1-1 meciul se decide în prelungiri şi eventual la penalty-uri. 

Un lucru e clar: românii trebuie să înscrie măcar o dată, altfel, neavând nici o şansă de calificare. Apoi, Gigi Becali face şi el adunările şi scăderile lui. Dacă Steaua trece de Partizan Belgrad, atunci are măcar asigurată calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Pentru asta încasează 3 milioane de euro, chiar dacă ar pierde în acest ultim tur. În aceste condiţii, Stanciu şi compania ar merge în grupele Ligii Europa, unde simpla prezenţă le mai asigură 2,5 milioane de euro. Aici se mai pot adăuga primele pentru fiecare punct câştigat, dar şi un „Market – pool” de aproximativ 4 milioane de euro, în funcţie de expunerea TV a echipei. 

Eliminarea ar putea însemna insolvenţa

Peste ei se mai pun banii obţinuţi din biletele vândute la cele patru meciuri de pe teren propriu, cel din play-off şi cele trei din grupe, care nu pot fi mai puţini de 1,5 milioane de euro. În total, Steaua ar avea garantaţi 11 milioane de euro, sumă mai mult decât suficientă pentru ca patronul să nu mai bage mâna în buzunar pentru următorii doi ani. 

Din aceşti bani, Mirel Rădoi speră să aibă şi el rezervaţi măcar un sfert, nu pentru vreun obiectiv personal, ci pentru transferurile de jucători care să-i întărească echipa în acest sezon. De altfel, patronul a şi promis că va aduce doi-trei fotbalişti. Nu de alta, dar pentru o calificare în grupele Ligii Campionilor, această sumă s-ar dubla, ceea ce ar însemna cu adevărat un câştig de loterie pentru patronul roş-albaştrilor. Partizan – Steaua se va juca diseară, de la ora 21.30, în direct la Pro TV.

Părăsiţi de patron şi de suporteri

gig faliment jpeg

Chipciu şi compania sunt de ieri în capitala Serbiei, dar diseară trebuie să se descurce singuri pe ostila arenă „Partizana”. Patronul Gigi Becali a spus că nu merge la Belgrad, ci preferă să sufere pentru calificare în faţa televizorului. Mai mult, suporterii roş-albaştrilor n-au cerut nici un bilet pentru această partidă, considerând deplasarea prea periculoasă. Pentru ei e ceva obişnuit însă, fanii trupei din Ghencea au lipsit şi la turul cu Trencin, din Slovacia.

Stanciu citeşte Dostoievski înainte de meci

Nicuşor Stanciu este marea dilemă a lui Mirel Rădoi pentru returul cu Partizan. Decarul Stelei nu e refăcut după accidentarea din returul cu Trencin şi roş-albaştrii nu vor şti până la ora meciului dacă vor putea conta pe el. Mijlocaşul a făcut deplasarea, dar pentru a-şi abate gândurile de la importanţa meciului s-a pus pe citit. Şi nu orice carte, ci tocmai „Jucătorul”, de Dostoievski. Romanul nu e însă despre vreun fotbalist celebru, ci despre un jucător de ruletă, care se ruinează în final din cauza acestui viciu.

De ce încasări e sigură Steaua dacă trece de Partizan

  • Play-off pierdut de UCL     3.000.000 €
  • Grupe Europa League    2.500.000 €
  • Market pool Europa League     4.000.000 €
  • Bilete 4 meciuri (play-off&grupe)     1.500.0 00 €

Total: 11.000.000 de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net